(ВИДЕО) Права Црна Гора: ДПС плаћа по 200 евра за изазивање хаоса сутра, штампане мајице за провокацију „За будућност ЦГ“

Постоје информације да је у само у Никшићу израђено 300 дрвених палица за ове људе, да је из Хрватске доведено и исплаћено најмање 50 хулигана, а да су ангажована и безбједоносно интересантна лица из БиХ, да су штампане тробојке и мајице коалиције “За будућност Црне Горе” за ова лица, како би нереди послужили за дестабилизацију земље, а у интересу одлазећег режима који је у паници.

„Патриотски“ скуп на Цетињу

Права Црна Гора објављује снимак од прије два дана у Подгорици из кога се види, а на основу разговора са човјеком са снимка, да ДПС плаћа, и то по цијени од 200 евра, услуге изазивања нереда и провокација за сјутрашњи дан, када је најављен “патриотски” скуп.

Из снимка се такође чује да је ДПС откупљивао личне карте у износу од 50 евра уочи парламентарних избора.

“Сјутра се у Подгорици спрема операција криминогених група, контролисаних од стране одлазећег режима, која би по том плану требала да се заврши инцидентима. Оперативна сазнања која посједују грађани већ данима круже друштвеним мрежама, па постоје информације да је у само у Никшићу израђено 300 дрвених палица за ове људе, да је из Хрватске доведено и исплаћено најмање 50 хулигана, а да су ангажована и безбједоносно интересантна лица из БиХ, да су штампане тробојке и мајице коалиције “За будућност Црне Горе” за ова лица, како би нереди послужили за дестабилизацију земље, а у интересу одлазећег режима који је у паници”, саопштено је из Праве Црне Горе.

Упркос томе, што су чак и фотографије неких организатора изашле у јавност, Управа полиције не предузима ништа.

“Захтијевамо од Управе полиције да хитно, у току данашњег дана идентификује, лоцира и ухапси особе које се баве овим криминалним радњама, те да истражи план изазивања нереда и насилне промјене демократски изабране власти, те да на наведене околности у најмању руку испита безбједоносно интересантна лица за која се сумња да су уплетена у наведени план.

Захтијевамо да Управа полиције хитно након сјутрашњег скупа достави на увид представницима нове власти све службене снимке најављених окупљања ради идентификације свих лица и утврђивања њихових намјера и одговорности.
Сјутрашњи скуп у Подгорици представља скуп високог ризика, те строго препоручујемо грађанима да не насједају на позиве организатора и да расплет сачекају у својим домовима или на безбједном мјесту, обзиром да се у овом тренутку не могу ослонити на законито поступање и испуњавање служебених обавеза Управе полиције и других служби безбједности под контролом криминогених група и високопозиционираних тајкуна и појединаца.

Забринутим грађанима је потпуно јасно да је ово злоупотреба безбједоносног вакуума који се створио до примопредаје власти. Нема сумње да ће се смјена режима извршена на изборима, неминовно довршити кроз институције у наредним данима и недјељама.

Конституисање нове власти, захваљујући зрелости и смирености нове парламентарне већине, иде потпуно по плану, и сви грађани Црне Горе могу и требају да буду растерећени. Мандат за изградњу демократског друштва који смо добили од грађана испунићемо у потпуности: одговорно, зрело, мудро и одлучно”, стоји у саопштењу.

Извор: ИН4С


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО