Кривокапић: Нама не требају послушни – требају нам људи који раде!

Нама не требају послушни – требају нам људи који раде, који ће да се посвете активностима да напокон преокренемо ову ситуацију у Црној Гори која је врло тешка и економски и социјално, и у свим другим израженим поделама, казао је Здравко Кривокапић, лидер коалиције “За будућност Црне Горе”.

“Наш први задатак је помирење и то ће се осјетити врло брзо, чим дође до промјене власти”, рекао је Здравко Кривокапић, гостујући у јутарњем програму телевизије Нова С.

На питање како ће то помирење бити изведено, Кривокапић одговара да они који подстичу пођеле то још увијек раде, “али је њихов рок трајања истекао”.

Каже да очекује да ће се скуп најављен за сјутра у Подгорици одржати.

“Сигуран сам да да ће управа полиције предузети све мјере да то прође у миру и реду и на задовољствуо свих грађана”, навео је он, како преноси портал Нова.рс.

Најгоре је, како каже, што се у Црној Гори ствара навијачка атмосфера, а то “подгријава једна страна”.

“Црна Гора је добила слободу, а слобода је била нешто што је увијек било најсветије у Црној Гори, и то осјећају сви грађани, а посебно ће осјетити онога тренутка када преузмемо власт. Сада је неспорно, послије јучерашње изјаве ДПС да о томе неће бити никаквих препрека. Радом и одговорношћу и личним примјером доказаћемо да Црна Гора може да буде далеко квалитетнија, одговорнија и успјешнија”, истакао је он.

На питање да ли постоји бојазан да ће Црна Гора да крене руским, српским путем, и да одустане од ЕУ пута, Кривокапић каже да је то спиновање.

“То раде они који желе да нас прикажу да смо нечији, и како желимо Црну Гору да окренемо тако што чемо је повести ка курсевима који сад нису реални, ни рационални. Морамо водити рационалну политику која ће показати своје резултате у рационалном времену”, навео је лидер коалиције “За будућност Црне Горе”.

На питање – како се изјашњавате, Кривокапић је рекао: “Ја сам Црногорац, али знам које је моје поријекло и одакле сам”.

Појаснио је да је у Црној Гори “више од 600 година”.

“Али знам који је мој идентитет, то је врло значајно. Мислим да у Црној Гори потпирују тај однос, а то је лични однос свих наш појединачно, он не треба да се експонира. Сви у Црној Гори данас јасно истичу ко су, шта су и какви су, а половина то чини у комерцијалном смислу”, навео је Здравко Кривокапић.

О експертској влади

“Не желимо да искључимо било које политичаре, било које партије, било које вјере, било које националности. Значи – влада је експертска, ако је тај експерт уједно и политичар, онда је то можда најбоља комбинација. Као што знате, најбоља комбинације је када је неко и менаџер и лидер. То су ријетке ствари, али се дешавају. Ми никога нећемо заобићи”, навео је Здравко Кривокапић.

На питање да ли ће заобићи чланове ДПС који су стручни за одређене позиције он одговара:

“За та кључна мјеста, на тим првим позицијама, то је сигурно нешто – недопустиво”…

О конкретним именима за састав експертске владе се, каже – није причало.

(борба.ме)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО