СНСД је заслужан што 2 хиљаде Требињца ради у Дубровнику!

Лука Петровић наводи да је вођење мирољубиве политике у Требињу отворило врата Дубровника за 200 радника 2017. године, док је прошле године у сусједном граду посао нашло око 2.000 Требињаца.

У посљедње четири године урађено је много на побољшању односа два сусједна града Требиња и Дубровника захваљујући иницијативама првенствено Требиња, али и Бањалуке, рекао је директор Савеза општина и града источне Херцеговине Лука Петровић.

Он је нагласио да Требиње према Дубровнику посљедњих година води мирну политику која је резултирала обостраном коришћу и отварањем граница за туристе и раднике оба града.

Подсјетивши на период прије 2016. године када у Дубровнику није радио ниједан Требињац, Петровић је истакао да је ситуација сада много другачија, као и да је смисао економско повезивање, развој регије и сарадња у сваком смислу, а не подизање тензија и и негативна клима.

Он је навео да је вођење мирољубиве политике у Требињу отворило врата Дубровника за 200 радника 2017. године, док је прошле године у сусједном граду посао нашло око 2.000 Требињаца.

Он каже да о повезаности Требиња и Дубровника свједочи и 16 аутобуских линија које су на овој релацији саобраћале и прије рата.

Петровић наводи да је по питању побољшања односа Требиња и Дубровника веома важна улога политичара.

„Истрајавали смо на ћутању политике и на томе да политичари не сједе за столом, јер ће увијек бити неке уцјене, захтјева и ко ће се коме поклонити, већ да народ проциркулише. Онда је природно да политичари заћуте. Могли смо и ми овђе развити националну реторику и тражити извињења као што су и они континуирано тражили опросте, али мислим да су дошле нове генерације које треба да праве нову карику на корист сваког Требињца“, рекао је Петровић.

Он је истакао да је Требиње са Дубровником било повезано вијековима, али је и Дубровник био наслоњен на Требиње по питању ресурса и радне снаге.

„Оно што је природно, не можемо да раскидамо“, напомиње Петровић, који је и в.д. директора Електропривреде и генерални секретар СНСД-а.

(БН/Срна)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања