(ВИДЕО)Из минута у минут: Псовке и „Е вива Монтенегро“ за звона Цетињског манастира

Скуп „црногорских патриота“ заказан је за данас на Цетињу, испред Цетињског манастира. Митрополија црногорско-приморска, али и аналитичари, изразили су забринутост да би скуп могао бити веома ризичан и генератор хаоса.

Скуп испред Цетињског манастира, где се „патриоте“ до сада нису окупљале, могао би да угрози свештенство и имовину СПЦ, оценио је лидер коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић. Тај скуп долази уочи најављеног окупљања присталица ДПС у Подгорици, који такође може бити ризичан.

Окупљања у Црној Гори догађају се непосредно после изборног пораза актуелне власти, после ког је уследила серија инцидената у Пљевљима у којима је оштећена и угрожена имовина Исламске заједнице и у којима су упућене претеће поруке. У опозицији тврде да их изазивају владајуће структуре како би направиле хаос и скренуле пажњу са изборних резултата.

  • 17:12 Неколико полицијских аутомобила паркирано је код манастира
  • 17:09 На Цетињском манастиру огласила су се звона, што су окупљени пропратили псовкама, увредама за свештенике „сплачине српске“ и узвицима „Е вива Монтенегро“
  • 16:47 Колона аутомобила са црногорским обележјима пролази Његошевом улицом на Цетињу уочи скупа, а група грађана формирала је живи ланац како нико не би могао да приђе Цетињском манастиру
  • 16:34 Кривокапић: Окупљање испред Цетињског манастира веома ризично, полиција треба да га спречи. Окупљање националистичких структура најављено за данас испред Цетињског манастира, носи реалан ризик од угрожавања имовине СПЦ и безбедности свештенства, рекао је Здравко Кривокапић, лидер коалиције „За будућност Црне Горе“. Он је позвао полицију да спречи високоризично окупљање.
  • 16:34 Митрополија стрепи: Како ће протећи окупљање пред Цетињским манастиром. Митрополија црногорско-приморска обавестила је јавност због великог интересовања и узнемирености верника и других грађана, да су о најављеном окупљању пред Цетињским манастиром, обавестили Одељење безбедности Цетиње, директора Управе полиције Црне Горе Веселина Вељовића и Министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића.
  • 16:33 „Црногорске патриоте“ марширају по Цетињу: Следи ли хаос? Најављени скупови „црногорских патриота“ вечерас на Цетињу, а у недјељу у Подгорици, могу бити генератор хаоса у ровитој атмосфери после парламентарних избора, упозорава аналитичар Игор Дамјановић.
  • Извор: Спутњик

ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО