Миливоје Брџа Брковић, вођа тробојка револуције, о епилогу битке против Миловог режима

У СВЕМУ овоме што се десило у Црној Гори, Бог је узео учешће, а ми смо само одиграли једну лепу улогу и због тога смо му захвални.

Живели смо од данас до сутра, уз молитву наравно, и дошли до циља. Црна Гора се вратила себи. Тамо где је била борба за тробојке, Златица и Загорич, ДПС је узео 2.871 глас, а опозиција 8.094. На почетку смо једне дуге битке у којој ћемо морати рашрафити деценијама стваран систем криминала, корупције, непотизма. Када то завршимо можемо почети да изнова градимо Црну Гору, помиритељску и слободарску, у којој никоме неће бити тесно.

Ово поручује Миливоје Брџа Брковић из Подгорице, симбол борбе за одбрану светиња Српске православне цркве и рушења диктаторског режима Мила Ђукановића. Вођа „тробојка револуције“ рођен је истог дана кад и Мило – 15. фебруара! И то је једино што дан када је угледао светло дана не може променити.

  • Већ тада сам кодиран да будем опозиционар. Ваљда сам то наследио од оца, ђеда, ујчевине, целе породице. Уз њих сам направио прве животне, али, ево, и политичке кораке. Имам унутрашњу потребу да ствари мењам набоље да сви будемо коначно једнаки у Црној Гори – наводи популарни Брџа, који подсећа да је револуција почела заправо онда када је у подгоричком насељу Златица нацртана тробојка.
  • То је била прва наша историјска лекција. Јер многе битке смо војевали под њом, наши преци часно гинули за слободу златну и зато сматрам да треба да се она врати на велика врата. Три боје које смо цртали широм Црне Горе симболизују братство, јединство и слободу. Ми нисмо само деца тробојке, већ и литија које је организоваа наша Српска православна црква. Наши ходови су били узвишени и достојанствени. Наша борба одлучна. Наша слика није примитивизам послусвета пласиран из режимске кухиње, бахато понашање појединаца које није достојно нас хришћана. Сванула је рујна зора! – прича неуморно Брџа.

ГОСПОДА ДУХОВНОГ КАРАКТЕРА
„ПОДГОРИЧКА господа“ је група младих људи који су подржали оснивање Народног покрета и дали немерљиву улогу у причи стварања велике опозиционе коалиције. Поред Брџе ту су Маша, Љубица, Марица, Јулија, Стефан, Младен, Иван, Радоје и многи други.

  • Ми смо господа са духовним карактером. Дуго смо чекали да сменимо диктаторски режим, али смо на крају ипак у томе успели. Срећан сам што смо у том историјском тренутку и ми дали свој допринос.

Подсећајући се на време када је Ђукановић са 29 година постао најмлађи премијер у Европи, Брџа каже да је нешто слично данас незамисливо.

  • Младом човеку нису дали фирму да води, а камоли државу!

С обзиром на то да је минулих месеци често био „гост“ полиције због привођења, подгорички шерети, онако у шали кажу да је Брџа већ виђен као будући директор Управе полиције.

  • Наравно да ми не пада на памет да то будем, али оно што могу поручити свима у новој власти је да ће група „Подгоричка господа“ којој припадам, помно контролисати рад сваке државне институције.

(Novosti.rs)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО