Дан када је отишао Манце: „Југ“ га обожавао, „Сјевер“ поштовао

Навијачи Партизана нашли су и објашњење преране смрти једног од најомиљенијих фудбалера на нашим просторима: “Бог је састављао идеални тим, а напад тог тима могао је да предводи само Манце”

Прије тачно 35 година, у саобраћајној несрећи, живот је изгубио легендарни Драган Манце, најдражи син Партизана, истинска звијезда југословенског фудбала. Са свега 22 године Манце је стекао статус легенде клуба – за пет сезона у црно-бијелом дресу на 117 мечева постигао је чак 42 гола.

Дебитовао за Партизан 22. новембра 1980. године, да би пет година касније потписао нови уговор са београдским клубом. Посљедњу утакмицу у „црно-бијелом“ дресу одиграо је 1. септембра 1985. године, против подгоричке Будућности.

Прецизним шутем са 11 метара донио је побједу свом тиму, а навијачима велику радост. Само два дана касније црно-бијеле је „завио“ у црно. Погинуо је у саобраћају, журећи на тренинг, исписавши тако најстрашније поглавље легенде о Манцеу, која траје.

Навијачи Партизана нашли су и објашњење преране смрти једног од најомиљенијих фудбалера на нашим просторима: „Бог је састављао идеални тим, а напад тог тима могао је да предводи само Манце“.

Стихови – „Отиш’о си Драгане остала је туга, увек ће те волети гробари са југа“ – и данас су актуелни као и првог дана када су настали.

Био је спортиста, али и човјек племенитог кова. Највећег, „вјечитог“ ривала – Црвену зввезду – веома је цијенио.

„Отиш’о си Драгане остала је невера, тебе нису мрзели Цигани са Севера“, порука је којом су навијачи Црвене звезде испратили достојног ривала и сјајног човјека, великог Драгана Манцеа.

Извор: Експрес/Ин4С


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО