Приправнички стаж Вање из Требиња

На своме Фб профилу Вања Бијеловић из Требиња је објавио занимљив статус који преносимо у цјелосри:

„Желим да вам испричам и подијелим своје искуство у вези одрађивања приправничког стажа!!! У петак, изјутра, имам два пропуштена позива, назовем број и јави ми се момак и представи ми се Шудо. Стандарда питања гдје си, шта радиш и каже видим те на списку за приправнички – пита јесам ли негдје одрадио? Након разговора, почех размишљат’… шта је ово, ко би ово могао бити иницијатор позива, помислих неко ме се сјетио, јер сам на бироу преко 10 година, па је дошао и на мене ред да то обавим! Одговорих му да нисам и да не радим нигдје – каже ‘ај гледаћемо да те убацимо негдје, на чему му се ја захвалих!

Одрадити приправнички је у рангу добијања посла на неодређено вријеме, и треба имати праву срећу да одрадите приправнички за 500 КМ, а не као волонтер!

Како сам био одсутан два дана, данас ми рече отац да је у понедељак ујутру око 8:30 долазила нека жена на врата у вези приправничког! Питах га ко је био, рече да се представила Бутулија и да је на некој функцији мјесне заједнице СНСД-а! Наводно и она ме видјела на неком списку, па се потрудила да ми изађе у сусрет и учини услугу да одрадим приправнички, али добро би било да се учланим у странку! “Њима” је већ рекла да су моји (отац и мајка) чланови странке СНСД-а што није истина!!! Ту жену уопште не познајем, нити нам је кућни пријатељ, нити кума, нити род, нит’ помози Бог, а дала је себи за право да дође на врата и стави образ под гузицу да измоли моје чланство у странку! Е, па, моја госпођо, нећете Ви преко мене да скупљате себи поене, срам вас и стид било! Ето тако… надам се да ћу после овога сигурно добити прилику да одрадим приправнички… Срдачан поздрав!


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО