Милена и Милан остали без оца, живе сами са баком и обрађују 5 хектара земље (ФОТО)

На породичном имању Јефтовића у селу Теочин код Горњег Милановца живи двоје младих, по много чему посебних људи. Милена (16) и Милан (14) остали су без оца ког је покосила опака болест, а бригу о њима сада води бака Љубинка која им је колико је могла заменила родитеље. Ова жена изгубила је два сина, једног док је Србију бранио на Косову, али ипак је у њој остало снаге да се избори за своју унучад.

„Две сахране, два велика губитка. Мајка кад сахрани синове њој више нема живота. Ипак, због Милене и Милана морам још увек да се борим и да их изведем на прави пут“, прича бака Љубинка за РИНУ.

Комшије за ово двоје деце имају само похвалне речи, а како и не би када раде и понашају се као велики. Од оца су наследили пет хектара земље, коју гледају и чувају као очи у глави иако још нису ни пунолетни. Милан има 14 година и не машта о авионима и камионима, већ ни мање ни више – о вадилици за кромпир.

Фото: РИНА


„Све послове на имању већ сам научио и ништа ми не пада тешко. Посађени су кромпир и кукуруз и оно што је најважније доброг су квалитета. Наставићу тамо где је мој отац стао и онако како ме је он учио“, каже овај вредни младић док на леђима претовара сено.

Његова две године старија сестра задужена је за домаћинство, али ове године већи део летњег распуста провела је у малинама. Одлична је ученица у школи, али и још способнија на њиви и у свим сеоском пословима. По томе, може да стане раме уз раме са дупло старијим девојкама.

„Није ми тешко да идем у надницу, како бих помогла мојима. Кад бих ја седела кући онда би то радила бака, а она је стара да по врућини ради те тешке послове. Преко лета увек може да се заради неки додатни динар, јер има пуно воћа да се бере, зими је доста теже“, прича Милена.
Јефтовићи живе у нади да ће се и у њихову кућу, након свих смртних случајева вратити срећа, јер ова мала породица само то је и заслужила.

Извор: Курир.рс /РИНА/ Фото: РИНА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО