Билећанке Лана и Јана на музичком такмичењу „Ритам Европе“.

„Ово је као неки сан. Када је у Билећи одржана аудиција и када смо изабране да представљамо нашу општину нисмо успјеле сакрити сузе. Тада нисмо ни могле замислити како ће све ово изгледати након пар мјесеци“, кажу Лана и Јана, представнице Билеће на великом музичком такмичењу „Ритам Европе“.

Петнаестогодишња Лана Самарџић и дванаестогодишња Јана Ивковић наступиће под редним бројем четири, а изводе нумеру Blanche / City lights са којом се на Евровизији Белгија представљала 2017. године.

„Пјесма је јако лијепа и задовољство нам је што представљамо Белгију на такмичењу. Немамо трему, све што више одмичу пробе ми смо све сигурније на позорници. Сваке недеље нам долазе ментори из Београда и са њима вјежбамо и пјевање и плес. Све њихове савјете смо усвојиле и надамо се да ћемо на прави начин представљати Билећу“, каже Лана.

Након бројних проба и припрема дјевојке су снимиле тизер, односно кратку најаву наступа. Тизер је сниман на локацији, коју је бирала продукција из Београда, а биће приказан 19. августа на РТРС.

„Наши ментори увијек говоре како се ми необично добро слажемо на сцени. Некада и погријешимо, али се одмах погледамо и насмијемо. Ја сам радила кореографију за наступ, кореограф је направио пар измјена. Велико је узбуђење и надам се да ће све бити одлично“, кроз смијех прича Јана.

Општински координатор „Ритма Европе“ Невена Дутина истиче да је конкуренција на аудицији за ово такмичење била велика и да су Јана и Лана изабране међу бројним талентима.

„Билећа ове године има феноменалне представнике. То није само моје мишљење, него и свих људи који су укључени у припремање такмичења. Стручњаци из ове области од самог почетка нису крили одушевљење и истицали су квалитет наших дјевојака. Пробе су протицале по зацртаном плану, а Лана и Јана показале су велики ниво професионализма“, каже Невена Дутина.

За снимање тизера нашим представницама костиме је донирала „Пчелица Маја“, за шминку је била задужена Тамара Радовановић, а за фризуру Станка Вујовић.

„Трудићемо се да нађемо спонзоре који ће обезбједити све што је дјевојкама потребно за савршен наступ. Општина Билећа уплатила је новчани износ који је био потребан да би Билећа учествовала на овом великом музичком такмичењу. Дјевојке су максимално оправдале повјерење које су добиле“, истиче Дутина.

У финалној вечери „Ритма Европе“ који ће бити одржан 19. септембра у Источном Сарајеву учествује 13 градова/општина, а међу њима су и екипе из Гацка и Требиња. Билећа на најједноставнији начин може подржати наше предивне дјевојке- слањем смс поруке на број телефона који ће бити објављен 19. августа.
„Позивамо све наше суграђане да пошаљу поруку. Нама је потребна подршка, а и била би велика част да се у Билећи наредне године одржи ово значајно такмичење“, поручују Јана и Лана.

Извор: Радио Билећа


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО