Билећа: Раднице нису добиле обећану помоћ од општине, најављују протест!

Након сазнања да је велики број наших суграђанки запослених у фабрици за прераду рибе у Стоцу, заражен коронавирусом, општинске власти су донијеле одлуку да им финансијски помогну. Одлучено је да се у ову сврху намијени 30.000 КМ, од чега дио из буџетских резерви, а дио након одрицања дијела примања од стране одборника и функционера.

Објављен је и позив да се угрожене жене јаве у општинску управу уз одговарајућу документацију што су оне и учиниле. Ипак, како сазнајемо, оне свој новац нису добиле, па смо контактирали Дражена Бабића, начелника Одјељења за финансије општине Билећа. Преносимо вам његов одговор у цјелости:

„Поступак потписивања изјава од стране одборника СО-е Билећа, којим се одричу једног мјесечног одборничког додатка за помоћ радницима „Жувела -XБ “ д.о.о. Столац још није завршен, а што је у складу са Одлуком СО-е Билећа бр. 11.01/013-65/20 од 29.06.2020. године. Надамо се да ће изјаве бити потписане у што скорије вријеме, како би кренули у реализацију исплате помоћи запосленим у рибарници.“

Ипак, постоје бројне шпекулације, како у општинској каси нема новца, како су жене изигране, а своје незадовољство планирају исказати тако што ће се окупити испред зграде општине у наредним данима.

Огорчене жене, како наводе, нису никога тјерале да им помаже, али када је већ таква одлука донешена, уздале су се у та обећања.

Остаје да видимо у наредним данима који ће бити епилог ове ситуације.

С.Н.

Извор: Bilecavijesti online


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО