Хладна Брегава спас у врелим херцеговачким данима

Плави вир на ријеци Брегави у Стоцу годинама је једно од омиљених мјеста купача који у врелим љетњим данима траже освјежење.

Тако је и ових дана. До мора у сусједне земље се не може тако једноставно као претходних година, а на неколико километара бх. морске обале ових дана су велике гужве. Зато свако тражи освјежење у свом окружењу. Сточани се не морају мучити да га нађу, јер им је Брегава све то подарила.

Неподношљива 34 степена, колико је данас око 14 часова измјерено у Стоцу, лакше је поднијети уз воду, па су Сточани и њихови гости, изашли да се освјеже на неком од купалишта на ријеци Брегави.

На Плави вир долазе готово свакодневно и купачи из сусједних Берковића. Данас, кад је субјективни осјећај био као да је преко 40 степени, упутили су се на столачку љепотицу, која им је надохват руке.

„Близу нам је, а није превелика гужва. Море је топлије, али и Брегава је одлична замјена у овој ситуацији“, каже један од купача који се из Берковића често списти до Брегаве.

Ако сте у пролазу кроз Столац вриједи се зауставити на часак, ако ништа друго, макар да осјетите дашак освјежења уз ријеку. За оне издржљивије, којима не смета хладна вода, вриједи се и запутити на купање.

Викенд је пред нама, а метеоролози најављују температуру и до 35 степени…

Извор: Директ / Николија Бјелица


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО