Тајанствен, миран и гламурозан требињски старац.

Арсланагића / Перовића мост…
Рушен, крпљен, потапан, растављан, па опет састављан…


Камен по камен растављан, сваки дио уредно обиљежен, па опет састављан, да буде исти какав је и био, само на новој локацији, бољој и приличнијој његовој љепоти, у граду, на услузи и видику и Требињцима и онима које овуда пут нанесе.

Примамљиви шарм гламурозног старца, ће вас заробити на једном мјесту по неколико сати док са њега уживате у погледу на њу и упијате њене звуке, звукове и сјај његове Требишњице.

Требишњица под њим позира даноноћно а он са себе пружа несвакидашњи, јединствен поглед на њу. Она му узвраћа тако што у љетним данима расхлађује његове чврсте темеље од врелог херцеговачког сунца. Њих двоје су пар и једно без другога немају смисла. Уједно су то два највећа симбола града Требиња.

Неко каже “Арсла” неко “Пера” а мене су већ пар пута упитали “странци”
– Where is the old bridge? (гдје се налази стари мост)
Прва два пута су ме збунили (па сам им одговорио: у Мостару)…
Но, они су мислили на стари мост у Требињу.

Човјек никада неће схватити значај моста, не само оног моста који спаја обале, већ и моста који спаја душе.

Мостови пријатељства и љубави су до сада невидљиво спојили и до безбрижне и мирне обале довели многе тужне и несрећне душе.

Свима им је заједничко то да спајају двије супротне обале и људе који на њима живе. Изградити мост значи пружити руку пријатељства и спојити оно што природа сама није могла да споји. Мостови руше све препреке, бришу све границе и отклањају несугласице међу људима.

Тајанствен, миран и гламурозан старац стоји и надам се да ће још дуго и дуго стајати надмено и пркосити времену.

Извор: Требиње фото&инфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО