Ирена Вукоје одбојкашица из Билеће: Бићемо тврд орах за све

Женска јуниорска одбојкашка репрезентација БиХ окупила се у недјељу у Лукавцу, гдје је почела припреме за Европско првенство (У-19), које ће се од 19. августа до 1. септембра упоредо одржати у Зеници и Осијеку.

Недавно је одржан жријеб група за Еуро, а одлучено је да ће се бх. одбојкашице такмичити у Групи 1, заједно са селекцијама Италије, Србије, Словачке,Бјелорусије и Пољске. Селектор Натмир Буљубашић у Лукавцу ради се 19 најбољих младих одбојкашица, а међу њима је и седамнаестогодишња Билећанка Ирена Вукоје. Чланица најтрофејније бх. екипе сретна је што је дио ове екипе која ће покушати да у што бољем свјетлу презентује бх. одбојку на овом великом догађају.

“Окупиле смо се у Лукавцу и оно што могу рећи јесте да међу дјевојкама влада сјајна атмосфера. Овдје имамо заиста сјајне услове и вјерујем како ћемо бити спремне за Европско првенство. Имамо добру и талентовану генерацију. Наравно да неће бити нимало лако изборити се са свим тим екипама, поготово због овакве епидемиолошке ситуације. Као и до сада, даћемо максимум на терену те и овај пут гарантујемо да ћемо се потрудити да БиХ представимо у најбољем могућем свјетлу”, изјавила је талентована техничарка бх. селекције.

Она је већ двије године чланица Бимал Јединства. Одбојком се почела бавити са 11 година у родној Билећи, а у Брчко је стигла као једна од најталентованијих играчица. Доста успјеха имала је и у кадетској репрезентацији, с којом је прије двије године освојила бронзану медаљу на Балканском првенству.

“Могу бити сретна што сам чланица Бимал Јединства, у којем сам доста напредовала. Други сам техничар екипе и вјерујем како ће моја каријера у овој средини из године у годину напредовати”, истиче Вукоје и додаје:

“Са 15 година сам наступала за кадетску селекцију, која је остварила велики успјех освајањем бронзане медаље у Ђаковици. Наредне године освојиле смо шесто мјесто на Балканијади у Лукавцу, а сада се надам добрим наступима и резултатима са јуниорском репрезентацијом. Једно је сигурно, бићемо тврд орах за свакога на ЕП.”

Иначе, на турниру у Осијеку у оквиру Групе 2 наступиће Хрватска, Русија, Турска, Њемачка, Бугарска и Француска. По двије првопласиране екипе пласираће се у полуфинале, које ће се, као и финални меч, одиграти у зеничкој Арени. Још није познато да ли ће се првенство играти са присуством гледалаца или без њих, а све ће зависити од епидемиолошке ситуације у БиХ и Хрватској.

Независне


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО