Билећанке Милица Бојовић, Ирена Вукоје и Николина Албијанић на списку одбојкашица БиХ за Европско првенство за јуниорке

Билећанке Милица Бојовић, Ирена Вукоје и Николина Албијанић позване су на списак одбојкашица за предстојеће Европско првенство за јуниорке које ће се играти од 19. до 31. августа у Зеници и Осијеку.

Своје прве одбојкашке кораке талентоване одбојкашице направиле су управо у Одбојкашком клубу Херцеговац из Билеће.

Након успјешних сезона у ОК „Херцеговац“ и ЖОК „Бимал Јединство“ наше суграђанке заслужено су добиле позив јуниорске репрезентацијe Босне и Херцеговине.

„Због епидемиолошке ситуације и прекинуте сезоне ми смо наставиле индивидуално да тренирамо по програму који смо добили од стручног штаба репрезентације. У августу нас очекује Европско првенство гдје смо носиоци изузетно тешке групе, али и поред тога очекујемо добре резултате “ рекла је репрезентативка Милица Бојовић.

У групи 1 у Зеници поред репрезентације Босне и Херцеговине налазе се и Италија, Србија, Словачка, Бјелорусија и Пољска.

„Слиједи окупљање и припреме репрезентације гдје ћемо дати све од себе да постигнемо добру форму, како би побједом отворили првенство. Наша генерација постигла је већ значајне резултате, тако да се искрено надамо да нећемо на томе стати“, каже Ирена Вукоје која наступа за ЖОК „Бимал Јединство“.

У групи 2 осим домаћина Хрватске играће и Русија, Турска, Њемачка, Бугарска и Француска.

„ Играње пред домаћом публиком биће само мотив више да постигнемо што бољи резултат и да пробамо освојити неку од медаља. Већину репрезентативки знам од раније, а много ми значи што су ту Милица и Ирена, јер смо све три прве одбојкашке кораке направиле управо у Билећи“, истакла је Николина Албијанић.

Полуифинални мечеви у оквиру Европског првенства за јунироке играће се у Зеници 29. августа, док су у недељу 30. августа на програму мечеви за треће мјесто и финални меч који ће бити одигран у 20 часова.

Извор: Радио Билећа


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО