Нела Михаиловић: Када је породица почела да се распада, почело је да се распада све око нас

“Око нас је инвазија младих девојака са огромним уснама, грудима, задњицама. Живимо у доба инвазије пластичне хирургије, замке и препреке у одгајању деце су на сваком кораку“, рекла је за Новости глумица Народног позоришта.

“…Ако ова земља преживи, преживеће управо због часних и честитих који плате рачуне, па шта им остане. Верују да прво треба да испуне обавезе према држави, а тек онда очекују нека права. Целог живота се жртвују због идеала у које верују. Данас то звучи архаично, мало је таквих људи“, рекла је глумица Нела Михаиловић за Новости поводом припрема за септембарску премијеру „Балканског шпијуна“ Душана Ковачевића, и у режији Татјане Мандић Ригонат у Народном позоришту.

Она признаје да разуме модел патријархалне породице на којем је, делимично, заснована и прича о „Балканском шпијуну“, будући да је и сама, како каже, расла у таквој.

„Жене су биле стубови система, језгро друштва. Када је породица почела да се распада, почело је да се распада све око нас. Урушили су се сви ауторитети – у кући, школи, друштву. Имам ћерке од десет и дванаест година, борим се да очувам сличан породични модел. Али није лако у време када се пунолетства славе као свадбе, а о поклонима и да не говорим. Око нас је инвазија младих девојака са огромним уснама, грудима, задњицама. Живимо у доба инвазије пластичне хирургије, замке и препреке у одгајању деце су на сваком кораку“, рекла је Нела Михаиловић

Она није пропустила прилику да упореди период свог одрастања са одрастањем њених ћерки, те уочи разлике у друштвеним и културним вредностима.

„Данас живимо у добу друштвених мрежа и виртуелног света, што је велика опасност за погрешно одрастање. Станујем у насељу у којем се деца и даље играју у дворишту, уместо да стално седе са мобилним телефоном и за компјутером. Зато и не желимо да се селимо из краја. Још се сећам како сам у Ваљеву бескрајно уживала у игри с децом. Данас моја ћерка, две године млађа од сестре, не може да наследи ни њене књиге јер се сваке године мењају уџбеници. У време мог школовања нису се мењали годинама, а као што су били ’стабилни’ уџбеници, биле су и неке друге вредности. Свако има избор да слуша и гледа шта хоће, ипак, не могу да се помирим са чињеницом да нам је естрада ушла и у граматику…“, закључила је глумица.

Новости.рс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО