Витални национални интерес јe?

Витални национални интерес једног народа је да поврати понижено достојанство, прегажено самопоштовање, обневиђелу правду, вулгаризовану културу! Да сузбија корупцију, искорјењује криминал, осуђује јавашлук, прогони непотизам! Да вјерује својим институцијама! Да има ефикасну владу, цијењену скупштину, обавјештену јавност!

Да стари и болесни, борци и инвалиди имају заслужену пажњу, да млади осјете заштиту и перспективу, да се у друштву мјере искључиво знање, васпитање, рад, одговорност! Да су јавни интереси изнад личних, да је високо подигнута застава морала, самилости, саборности, духа! Да се критички пропитују глобалистичке новотарије, бирократски идиотлуци, скоројевићки авантуризам, да се осавремењује све што заслужује, али и одржава традиција, историјска вертикала вриједности и значења!

Да се поштују неистомишљеници, отворе срца и испруже руке према комшијама, ствара мирно окружење, повјерења и узајамности! Да убице буду у затворима, битанге и ништарије на стубу срама! Да се идентитет брани у амфитеатру, позоришту, музеју, а не вербалним атракцијама под шатором, режимском пропагандом, кордонима полиције, пљувачком ботова и скотова!

Витални национални интерес је у култивисаности, просвијећености, правдољубивости, поносу, несаломивости, а не у закулисним рачуницама, намјештеним тендерима, бескичмењаштву, безначелности, пљачкању, подвалама, цинизму, подаништву, самоподјармљености!

А ви изволите…

Професор Ђорђе Вуковић


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО