ДОМ ЗДРАВЉА ЉУБИЊЕ УПУЋУЈЕ ЗАХВАЛНОСТ ЕПАРХИЈИ ЗХиП, ОПШТИНИ ЉУБИЊЕ, ДОМУ ЗДРАВЉА БИЛЕЋА….

У своје лично име и у име свих запослених радника Дома здравља Љубиње, желим да искажем најдубљу захвалност на помоћи коју смо добили у претходном, за нас јако тешком периоду. Овом приликом се посебно захваљујем:
1) Епархији ЗХиП, која је ,захваљујући нашем свештенику оцу Саши Којовићу, донирала 5000 КМ за плаћање текућих обавеза и рачуна.
2) Општини Љубиње која нам је одобрила 7000 КМ за трошкове набавке рендген коморе и плаћање рачуна за гориво.
3) Предузећу „Кока продукт“ д.о.о Љубиње и власнику Душану Кољибабићу који нам донирао1000 КМ.
4) Њемачкој невладиној организацији „Хелп“ , која нам по други пут донирала значајну количину хируршких маски и једнократних рукавица.
5) Петру Михићу из Љубиња на донацији 10 литара медицинског алкохола
Посебну захвалност морам да искажем г-дину Славку Бољановићу директору Дома здравља у Билећи, који нам је једини пружио помоћ у људству и захваљујући њему и медицинском особљу билећког дома здравља, коначно наши запослени радници могу мало да одморе, а оно што су они издржали у претходном периоду је равно подвигу и граничи се са херојством. Велико хвала свима њима јер су све своје радне задатке извршавали на крајње професионалан начин радећи некада и по 20 часова беспрекидно.

Надам се, искрено, да се епидемиолошка ситуација ставља под контролу и да је најтежи период иза нас али научене лекције нас тјерају да и даље водимо рачуна о социјланој дистанци, да носимо заштитне маске, да, уколико, имамо респираторних проблема или повишену температуру останемо код своје куће и да се одмах јавимо у Дом здравља. Посебно апелујем на особе које су позитивне на Цовид -19 и на чланове њихових породица да поштују мјере кућне изолације и карантина и да не угоржавају здравља својих најмилијих, својих комшија, пријатеља и сл.
Иначе, закључно са 12. јулом 2020. године, на подручју наше општине позитвна је 74 особа на вирус Цовид-19. Опорављене су 24 особе, а тренутно се на болничком лијечењу налази 25 особа.

У Љубињу, 12.07.2020. године
др Свјетлана Војчић
в.д. директор ДЗ Љубиње

Извор: Општина Љубиње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО