Снежана А. Топаловић: Новчаник


Кад неко отвори новчаник, а унутра новац уредно сложен, кованице одвојене, картице у преградама намијењеним за то, ја се просто задивим.
Ја кад отворим новчаник то изгледа отприлике овако, пар новчаница у једној прегради заједно са рачунима из продавнице, жути стикер са бројем телефона без имена (у журби написан). Потврда с банкомата о подизању новца, потврда с банкомата о стању на рачуну, гаранција за пеглу. У прегради за сићу кованице разних валута пронађене на улици (кажу доносе срећу), назив књиге коју морам прочитати по препоруци и Крст. Бромазепам, шумећи ранисан и бруфен, по један комад. У другој прегради, опет пар новчаница и сића наша домаћа, уплатнице за тренинг два комада, картице из Тропика, Фиса, Беста, улазнице за Зоо врт из периода кад су дјеца била мала.
У џепићима лична, возачка, банковне картице, двије неважеће и једна исправна.
Још пар жутих папирића са бројевима телефона без имена, не бацам могу затребати, можда се сјетим чији су. Бодови за Металац посуђе јер сам домаћица прије свега.
У дијелу за слике, дјеца, муж, икона, најбоља другарица из дјетињства, поклопац фарбе за косу са шифром да не омашим. Испод тога моја слика из индекса по коју сам ишла чак у други град, јер у „нашем малом мисту“ није било фотографске радње. Возио нас школски друг Јова са жутим стојадином, тек положио возачки испит, родитељи му једва дали ауто, а нас наши једва пустили.
Испод фотографија, визитке: козметичара, фризера, аутосервиса, киропрактичара из Миријева, чланска карта удружења, карте за кино и аутобуска карта Бијељина-Хан Пијесак.
Скривени заџепак за штек празан. Никад нисам научила штедјети ни новац ни емоције.
Какав ти је новчаник-такав ти је живот😉


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО