Додик ће бити позван у Тужилаштво БиХ због навода о прислушкивању опозиције

Главна тужитељица БиХ Гордана Тадић потврдила је да ће у државно тужилаштво ради узимања изјаве бити позван члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик због навода о прислушкивању опозиције које је изнио на недавној сједници НСРС-а.
Она је казала да је прошле седмице у Тужилаштво БиХ стигла пријава предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића те је у вези са овим формиран предмет.

„То су веома озбиљне ствари. Видјели смо да је речено да је то био неки перформанс, међутим тужилаштво ће све то испровјеравати. То је веома тешко доказати. Предмет је у раду и добит ће свој епилог“, казала је Тадић за Фаце ТВ.

На упит шта мисли о томе што је Додик рекао да се само шалио, Тадић је рекла „видјећемо, биће позван на разговор“.

Додик је на сједници Народне Скупштине Републике Српске 20. маја отворено признао да учествује у прислушкивању чланова опозиције у РС.

„Немојте дозволити да џабалебароши покваре ову ситуацију. Ја разумијем политичку борбу, ја сам био у опозицији. Ти ниси ни изабран и већ си екс градоначелник. Не можеш ни проћи у својој партији, а не код народа. Ни твоја партија не жели да те кандидује, питај ове из СДС ја им слушам телефоне и знам. Сви су против тебе“, рекао је Додик показујући на Небојшу Вукановића из СДС-а.

Кликс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО