Тадија Добранић: Одвојен живот од родитеља није кочница за успјех!

Тадија Добранић је ђак генерације Техничке школе (смјер електротехничар рачунарства) у Требињу. За њега је то велика част и успјех, јер је наставио континуитет из основне школе у Берковићима, гдје је, такође, био, ђак генерације.

“У Техничкој школи је била већа конкуренција, више ђака и бити најбољи међу њима је велика ствар. Ово ми даје мотивацију за факултет и даље образовање у мом животу”, рекао је Тадија.

Током средњошколског образовања становао је у Дому ученика у Требињу и скоро сваки викенд одлазио је у Берковиће да помаже својим родитељима који се баве пољопривредом и сточарством. То му је давало снагу и вољу да током радних дана у школи слуша на часовима, буде активан, а након тога у соби чита и учи.

“Није мала ствар било отићи од куће, становати у дому, али сам научио и видио многе ствари које ће ми користити. Контакт са друговима и пријатељима које сам стекао током ове четири године настојаћу да одржим и у будућности”, искрен је Тадија.

Бави се спортом и много чита едукативне садржаје на интернету невезано да ли је за технологију, аутомобиле или нешто треће. На тај начин читањем проширује своје знање, а велики је фан аутомобила.

“Читам наше и стране магазине о аутомобилима, омиљена марка ми је Мерцедес, а омиљени модели Мерцедес W201 и Мерцедес W464 Г63. Жеља ми је да једног дана када будем имао средстава скупим фину колекцију разних аутомобила (олд тајмера)”, прича Добранић.

Воли да ради на рачунарима, бави се програмирањем и зато је уписао Техничку школу смјер електротехничар-рачунарства, а наставиће и даље тим правцем. Планира да упише Електротехнички факултет смјер рачунарство-информатематика у Бањалуци.

Извор: http://trebinjelive.info


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО