Најљепша фудбалска бајка слави 17 година: Циљ био опстанак, а узели титулу у БиХ у посљедњем колу

Леотар из Требиња је на данашњи дан 2003. године постао први шампион заједничке лиге у Босни и Херцеговини. Изгубили су прво место 3 кола пре краја, да би у последњем дочекали да Жељезничар изгуби у Широком Бријегу, ово је прича о њима, а саговорници Телеграфа су били тадашњи тренер Миле Јовин и нападачи Павле Делибашић и Ненад „Пурке“ Стојановић

За Требиње кажу да је град сунца и камена, пријатне климе, квалитетног вина и добрих и љубазних становника! Да је прва помисао на њега оних 16 засађених платана у центру града који су нашироко познати свету… Вероватно и јесте тако ако гледамо туристе и „обичан свет“, али нема сумње да је за све љубитеље фудбала управо Леотар синоним за „варош“ која лежи на обалама реке Требишњице!

Леотар – који ће ускоро напунити 100 година! Леотар – који је и за време бивше Југославије био стабилан друголигаш, али и Леотар који ће златним словима остати уписан у анале Босне и Херцеговине као први шампион заједничке Премијер лиге.

Управо на данашњи дан, пре 17 година, тим који је са клупе предводио Миле Јовин окитио се првом титулом првака БиХ! Можда и у најзанимљивијем шампионату откако у њему заједно учествују српски, муслимански и хрватски тимови с обзиром на то да се титула решавала у последњем колу после (не)очекиваног преокрета на табели три кола пре краја.

Та сезона 2002/03 дефинитивно може да се опише као најлепша фудбалска бајка. Пре свега због срећног завршетка за један тим који је од циља да остане у лиги – стигао до пехара, као и да ће се овај успех преносити с покољења на покољење. Али, за разлику од бајке која је најчешће измишљена прича без података о времену и месту збивања, ова Леотарова „фудбалска бајка“ је јасно и прецизно дефинисана у сваком погледу. И ред је да се исприча…

(Телеграф)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО