Министар који је студирао 12 година формира кабинет, стигла прва савјетница

Нови министар за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине Милош Лучић већ је изазвао много позорности због чињенице да је средњу школу похађао пет, док је студирао чак 12 година. Но, нови министар је већ почео да формира свој кабинет, а како сазнаје Н1, једна од савјетница биће му Марина Шевкушић, некадашња друга пратиља Мисс Планете Земље БиХ.

Неслужбено, по струци дипломирани политог, те је једно вријеме радила и у Министарству вањских послова БиХ, у кабинету Игора Црнадка. Сазнајемо да је тамо била секретарица у кабинету министра. На свом Фејсбук профилу навела је како је њено школовање М. А. Internationals Realitions/Diplomacy.

Да је нова савјетница Лучића, потврдила и сама Шевкушић данас објавама на друштвеним мрежама, гдје је навела како има ново радно мјесто, управо у Министарству за људска права и избјеглице БИХ.

Увидом у њезин Инстаграм профил, јасно је како се ова млада дјевојка дуги низ година бавила моделингом и манекенством, што доказују и приложене фотографије, док је водила и Школу за усавршавање „Футура“. О томе су писали и поједини овдашњи портали.

Извор: Фејсбук

Иначе, на службеним страницама Министарства за људска права и избјеглице још увијек није објављено име новоизабраног министра, као ни састав његовог кабинета.

Иначе, Правилником је утврђено да Министарство има укупно 112 извршилаца од чега су два (2) функционери, шест (6) савјетници, осам (8) руководећи државни службеници, шездесет и пет (65) државни службеници и тридесет и један (31) запослени.

Остаје тако непознаница за сада, за што ће министра Лучића савјетовати друга пратиља Мисс Планете Земље БиХ 2016.

Данас смо контактирали и Министарство, међутим до овога тренутка нам је речено како је министар Лучић данас преузео кабинет, те да има бројне састанке уз обећање да ће нам се јавити.

Извор: Н1


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО