У Српској рукавице више нису обавезне у затвореном простору

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о спровођењу мјера заштите у заједници против вируса корона према којем грађани у затвореном простору више нису обавезни да од заштитне опреме носе рукавице, с тим што је ношење маске и даље обавезно.

С циљем спречавања ширења вируса обавезују се правна лица, предузетници и физичка лица који у директном контакту пружају услуге грађанима, да услуге пружају заштићени маском, обавезно спроводе мјере дезинфекције, обезбиједе маску грађанима који користе њихове услуге, а немају их, те да се придржавају упутстава Института за јавно здравство Републике Српске за организовање рада у зависности од дјелатности коју обављају, наводи се у саопштењу.

На снази и даље забрана окупљања у групама већим од 50 лица

Републички штаб за ванредне ситуације истакао је да остаје на снази забрана окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Обавезују се грађани да се на отвореном простору придржавају заштитне мјере физичког растојања од два метра, уз обавезу коришћења заштитне маске.

RTRS


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО