Гацко: Парох помогао имаму у уређењу авлије џамије

У овом посебном мјесецу дешавају се ствари које дају наду и обасјавају живот на начин да поново повјерујемо да долазе неки други, бољи дани, пише портал Кликс.ба


Такве вијести биљежимо и овог рамазана, а једна вриједна пажње долази нам из Гацка. Тамо се имаму Садету ефендији Билалићу у склопу рамазанског уређења авлије џамије Мехемедаге Звиздића придружио паровославни парох Велимир Ковач са два студента Богословије.


Како за Кликс.ба каже ефендија Билалић, главни имам Меџлиса Исламске заједнице Гацко и Билећа, своју приврженост као и оданост Богу потврђујемо кроз рад и чињење добрих дјела.

Држимо до тога и вјерујемо да је то уствари прави ибадет. Да је циљ свих ибадета и побожности општа племенитост која се испољава у раду за друге. Ислам посвећује посебну пажњу суживоту и комшијским односима. Није муслиман онај чијег се зла боји његов комшија – каже се у једној предаји. Комшије су људи независно од вјере или нације”, каже Билалић.

Каже нам како овај значајан, људски и комшијски гест гатачког пароха Велимира Ковача са два студента Православног богословског факултета у Фочи Марка Лоза и Владе Радовића, даје поруку опредељења да се траже путеви мира и обнавља вишестољетни суживот на овим просторима.

Међу комшијама постоје трајне и доживотне везе. Дрво се наслања на дрво, а комшија на комшију – каже наш народ”, казао је за Кликс.ба ефендија Билалић.

Гацко и ова џамија биле су чести предмети међунационалних инцидента, али приче као што је ова дају наду да су испред Источне Херцеговине неки бољи дани.

http://Kliks.ba


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања