Вучић: Раст све већи, следеће године одосмо у небеса!

Председник Александар Вучић изјавио је данас да Србија, упркос последицама епидемије ковида 19, економски добро стоји.

Председник Србије је поновио процену да ће и ову годину наша земља завршити са позитивним привредном растом од плус један, уместо предвиђеног минуса.

„Добро стојимо. Наша процена је да ћемо први квартал завршити са плус 5,1, а други са плус 1,1 до 1,3, док ће трећи, због високе базе од прошле године, бити у минусу од 0,3 до 0,2 одсто. За четврти квартал предвиђамо минус од 0,9 одсто. То значи да ћемо годину завршити са плус један, а не са минус три. Тиме ћемо бити убедљиво најбољи у Европи“, рекао је председник Вучић за Танјуг.

Одосмо „у небеса“ са растом од осам одсто

А, следеће године, на значајно нижу базу од ове године, одосмо, уверен је, „у небеса“, са растом од осам одсто.

Он је рекао да је намера да се додатно ојача сарадња у региону, те да постоје неке ствари које планирамо да радимо у региону, где Србија жели да оснажи присуство својих компанија.

Вучић је подсетио да се у Европи све земље суочавају са тешком ситуацијом, наводећи као пример Немачку, где су грађани протестовали због мера ограничења и сукобили се са полицијом.

„У нашим продавницима нисте могли да видите погођеност ковидом 19, све је могло да се нађе, нити је било гужви, нереда, несташица…Али, ајде онда да нађемо други разлог за незадовољство… По објективним критеријумима, бројевима које признају и међународне институције, бићемо најбољи у Европи“, нагласио је Вучић.

Србија број 1 по кумулативном расту

Додао је и да све то говори на основу реалних показатеља, и зато – са много самопоуздања, иако важи за скептика и обазривог у проценама.

„Испоставиће се да ће Србија, када се сабере раст од 2018. до 2020. године, бити број 1 по кумулативном расту у Европи“, додао је он.

Вучић је навео и да ћемо земље из региона, које су биле испред нас по висини БДП-а престићи, како ствари сада стоје, за четири године.

Спутњик/Тањуг


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО