Укус издаје…

Потпоручник Зоран Стајић у касарни „Адем Јашари“ у Приштини задужен је за обуку „Безбедносних снага Косова.“

Рођен у једном селу код Гњилана, где ће још ’98. године остати без стрица кога су убили шиптарски терористи а он ће се као дете нашћи у збеговима и избеглиштву са многим косовским Србима.

У родно село се вратио након рата, школовао се на Косову а Војну академију завршио у Скопљу на академији „Генерал Михаило Апостолски.“
Затим је похађао курс за интеграцију младих официра након чега је обукао униформу фришко формиране „војске Косова.“

Током обуке „Косовских безбедносних снага“ која се углавним врши у садејству са албанском војском и инструкторима из Хрватске, Стајићу асистирају и његови другови из исте класе, Милош Денић и Марко Вревић.

Ово би у ствари била прелепа вест да су српске службе у косовску војску убациле своје људе који ће да раде за наше интересе.
Нажалост, ради се о момцима који са поносом носе њихову униформу и желе да напредују у служби.

Њих тројица спадају међу 40-так Срба који су поклекли и приступили „војсци Косова.“
Срби су потребни косовској војсци како би испунили квоту да у својим редовима имају минимално 10% највеће мањинске заједнице и како би се створио утисак да је то некаква мултиетничка војска.

Косовској војсци се придружују Срби углавном из сиромашног Косовског поморавља Гњилана.
Већина њих је прво ангажована у КБС-у под паролом да то није војска и да им је задатак да чувају српске цивиле од елеменатарних непогода.

Да чувају наше пољопривреднике којима су предходно узели имања.
Ипак, када је пре две године Приштина предузела мере за трансформацију Косовских безбедносних снага у „војску Косова“ у првом тромесечју почео је процес регрутације војних снага а Срби су у руке добили пушку да пуцају на своју браћу.

Они се углавном маме новцем, ако се узме у обзир да је просечна плата на Косову 170 евра, војници су доста плаћенији и зарађују 410 евра, док се српским официрима који приступе војсци даје плата од чак 1.600 евра.

Трансформација косовске војске ће се спроводити у неколико фаза у наредних 10 година и планирано је да има укупно 8.000 војника, 5.000 активних и 3.000 у резерви.
Тренутно они имају 2.500 војника и 800 резервиста.

Терористичка организација која је ’99. године носила назив ОВК-а, након рата се трансформисала у Косовски заштитни корпус, након проглашења независности 2008. године преименовали су се у Косовске снаге безбедности а затим и у Оружане снаге.

Српски официри између осталог имају задатак да по српским енклавама врбују српске младиће и спремају их за редовно служење војног рока које ће на Косову убрзо постати обавезно за све, па и за Србе.

До сада су албански есктремисти и терористи српске полицајце и цивиле убијали без обуке, а за убудуће ће их за то обучавати управо Срби.

Када ови војници дођу у контакт са безбедносним службама Србије, према кривичном закону очекује их 10 година затвора због учешћа у илегалној страној оружаној формацији.

Нажалост, има данас доста Срба који марширају под заставом ОВК-а, седе у канцеларијама са чијих зидова их гледају слике убица али и држе почасну стражу испред гробова терориста.

Како ли се осећају када деци дају парче хлеба плаћено српском крвљу, какав ли је укус издаје…

Преузето са ФБ профила: Деан РС


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО