Позовите 1415 за „За Софијин први корак“

УГ „Срце на длану“ Бањалука покренуо је акцију за помоћ Софији Маркуљевић из Београда.

Фондација „Буди хуман“ из Србије је покренула донацију и промоцију хуманитарне акције „За Софијин први корак“.

Од М:тел компаније Удружење грађана „Срце на длану“ добило је на кориштење кратки хуманитарни број 1415 за позиве из фиксне и мобилне М:тел мреже.

Овај број, биће активан од 1. маја.

Ђевојчица Софија Маркуљевић је рођена 25. маја прошле године, у Београду. Софија је рођена као здрава беба. Током другог мјесеца живота, настају компликације. Софија потпуно престаје да помјера руке!

Захваљујући изузетној стручности љекара, већ са два и по мјесеца, утврђено је да Софија болује од изузетно прогресивне и смртоносне неуромишићне болести – Спинална мишићна атрофија, тип 1.

Ђеца са овом дијагнозом живе најдуже до двије године старости, а болест се манифестује прогресивном атрофијом мишића и губитком основних животних функција, као што су: ходање, гутање, дисање…

Софија прима терапију која је доступна у Републици Србији. Захваљујући тој терапији, Софија је данас жива, али са својих 11 мјесеци не може да сједи, пуза, држи главицу, помјера ноге, те оно што је најгоре, док лежи на стомаку, не може да се помјера и ослобађа дисајне путеве.

Једина шанса за малу Софију је хитно лијечење у иностранству. Ради се о тренутно најскупљем лијеку на свијету, односно генетској терапији која се примјењује једнократно и кошта 2,1 милион долара. Родитељи се надају да ће уз помоћ свих људи добре воље и великог срца, успјети да прикупе новчана средства за лијечење, како би Софија добила шансу да одраста као здрава и срећна ђевојчица.

Стефан Маркуљевић, отац ђевојчице је рођен у Бањалуци. Кондициони је тренер одбојкашке репрезентације Србије, те су се његове колегинице и колеге, познати спортисти, масовно укључили у акцију „За Софијин први корак“. Досадашњи резултати акције су изузетно добри.

С обзиром да се родитељи тренутно налазе у тешкој ситуацији и да нису у могућности да сами финансирају лијечење своје кћерке, овим путем моле све добре и хумане људе да им помогну.

Извор: Српскакафе


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО