Како је Младић отјерао Аркана: Немој више да би крочио у Српску

Током одбрамбено отаџбинског рата у БиХ, на територији Републике Српске почеле су да се појављују паравојне формације које је генерал Војске Републике Српске ставио под команду војске.
Међутим, то се једном човјеку није допало, али је Младићеву одлуку озбиљно схватио и брзо напустио Бијељину.

Ријеч је о наравно команданту Српске добровољачке гарде, Жељку Ражнатовћу Аркану.

„Многи људи не знају да је рат већ трајао два месеца када је генерал Младић дошао да успостави војску. Почетак рата јесте био тако хаотичан и пун страшних догађаја зато што су се сукобљавали кризни штабови на локалу, разне паравојске су се биле укључиле у то све, са различитим мотивима: Неки су ишли из патриотских разлога, неки су имали и криминалне и свакакве друге мотиве. Једна од првих одлука коју је генерал донео кад је постао командант војске РС, 12. маја, је била да се успостави ред, војска по свим правилима и да се паравојске ставе под команду војске РС и да се устроје као праве јединице или да се разоружају и напусте територију. Ми смо презентовали у Хагу његову наредбу да паравојске које одбију то наређење морају да се третирају као непријатељске формације и да се отвори ватра на њих.Аркан је брзо напустио Бијељину, озбиљно је схватио генералово наређење“, рекао је у једном интервјуу син генерала Ратка Младића, Дарко Младић.

Бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић, свједочио је о томе како је Младић протјерао Аркана.

“Младић је буквално протјерао Аркана из Босне! Везаног као џукелу у приколици камиона претјерао га је преко Дрине и рекао му: “Немој да ти је пало на памет да си више икад крочио у Републику Српску”. То заиста више никад нису урадили ни Аркан ни његови људи. Није искључено да је Жељко из освете и повређене сујете ударио Младића тамо гђе ће највише да га боли и убио му кћерку”, казао је Ницовић и тиме наставио спекулације да је за смрт Ане Младић одговоран Аркан.

Међутим, син генерала Младића, Дарко Младић, демантовао је наводе Ницовића.

  • Оно што се скоро писало, укључујући и то да је Аркан био умијешан, није тачно. Сад кад смо баш причали о томе, рекао је да није Аркан умијешан у то. Није Аркан сигурно. То могу да вам кажем. Он сматра да је то дошло са српске стране. То што су причали да је Сребреница његова освета лична због тога – није тачно. Он за то никада није ни сматрао одговорним никога другог осим некога са српске стране – наводи Дарко Младић.

Извор: АТВ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања