Миодрагу из Требиња је потребна помоћ: Имао сам краву, била ми је хранилац, међутим, угинула је

“Ја бих се представио као Јахура Миодраг, рођен 14.7.1974. године у општини Требиње. Изразио бих моје тешко материјално стање као борца прве категорије. Учествовао сам у јединици Бобанске чете покојног војводе Недељка Видаковића. Са 17 и по година, био сам најмлађи добровољац, након покојног Александра Маслеше, мог пријатеља и саборца који је погинуо са 17 година. Учествовао сам на скоро свим ратиштима на просторима Републике Српске, са интервентном јединицом Недељка Видаковића. Био сам млад момак, пун снаге и живота, нисам жалио ни погинути за нас и за Републику Српску.”
Миодраг је као малољетан момак кренуо у рат, дочекао је крај рата, али тек онда почиње његова борба за живот. Нема посла, родитељи тешко болесни, до недавно је имао краву која му је била гола егзистенција, али ње више нема. Угинула је.

Почео сам радити пољопривреду са мајком, нешто и на пијаци, имао сам и краву, међутим, неки дан ми се десило да је крава угинула, пала је са нога, ниједан ветеринар није могао да је подигне, то ми је био храниоц, мајка је сирила, живјели смо од млијека, имао сам нешто и пластеника. Међутим, кад је мајка имала мождани удар, четири мјесеца је била у болници, сада је у постељи, отац има 77 година, полупокретан је, морам и њега пазити са веома ниским примањима од 200 марака живимо, али то су само комуналије.

Иако је Миодрагу тешко говорити о својој лошој материјалној ситуацији, неће да заборави људе који су му помогли.

Немам ниједног динара примања, што ми је најтеже. Захвалио бих се мом пријатељу Горану Новчићу, мом саборцу, тешко ми је сада причати у овом тренутку, који је моје тешко материјално питање ставио на портал (не знам о којем порталу се ради и да ли мисли на Фејсбук). Захвалио бих се и Љубиши Крунићу, пријатељу и саборцу, народном посланику, који једини заступа питање бораца у тешкој материјалној ситуацији, и који је покренуо ово питање Миодрага Јахуре, тј. мене, да би се нашао неки излаз, да би ми се ријешио бар неки посао, да бих могао преживјети, мајци обезбиједити таблете и пелене. Апеловао бих на помоћ и добре људе да виде моју материјалну ситуацију, веома тешку ситуацију у којој се налазим.

Миодраг Јахура
НЛБ Банка: 5620088123619638

Миодраг моли добре људе за помоћ. Ако је неко у могућности да му помогне, број жиро рачуна Миодраг Јахура НЛБ 5620088123619638. Ипак, више би волио да добије посао како би сам издржавао родитеље и себе.

Аутор видео прилога: Небојша Колак

(Моја Херцеговина)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања