Министар Шеранић: Покретна болница може бити искориштена на било којој локацији

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је јуче да је Цивилна заштита задужена да сачини план локација гдје покретна болница може бити искориштена уколико буде растао број пацијената, а болнички капацитети попуњени.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас да је Цивилна заштита задужена да сачини план локација гђе покретна болница може бити искориштена уколико буде растао број пацијената заражених вирусом корона,

“Уколико буде потребно покретна болница може бити искориштена на било којој локацији у Републици Српској”, рекао је Шеранић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске тренутно израђује план припрема за кадрове који би били укључени у рад покретне болнице.

“У складу са ситуацијом даваћемо препоруке Цивилној заштити и са Републичким штабом за ванредне ситуције одлучивати како ће бити употребљавана покретна болница. Ванредно стање нема везе са кориштењем покретне болнице, која се може користити и у редовној ситуацији”, додао је Шеранић.

Влада РС је покретну болницу у дијеловима набавила из Њемачке, а плаћена је укупно 4,2 милиона КМ (са урачунатим порезом на додату вриједност). Болница има капацитет од 500 болничких кревета и пратећу опрему.

Агенције


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО