Министар Шеранић: Покретна болница може бити искориштена на било којој локацији

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је јуче да је Цивилна заштита задужена да сачини план локација гдје покретна болница може бити искориштена уколико буде растао број пацијената, а болнички капацитети попуњени.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас да је Цивилна заштита задужена да сачини план локација гђе покретна болница може бити искориштена уколико буде растао број пацијената заражених вирусом корона,

“Уколико буде потребно покретна болница може бити искориштена на било којој локацији у Републици Српској”, рекао је Шеранић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске тренутно израђује план припрема за кадрове који би били укључени у рад покретне болнице.

“У складу са ситуацијом даваћемо препоруке Цивилној заштити и са Републичким штабом за ванредне ситуције одлучивати како ће бити употребљавана покретна болница. Ванредно стање нема везе са кориштењем покретне болнице, која се може користити и у редовној ситуацији”, додао је Шеранић.

Влада РС је покретну болницу у дијеловима набавила из Њемачке, а плаћена је укупно 4,2 милиона КМ (са урачунатим порезом на додату вриједност). Болница има капацитет од 500 болничких кревета и пратећу опрему.

Агенције


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања