КО НЕ НОСИ МАСКУ, ТО ЋЕ ПАПРЕНО ПЛАТИТИ Влада тражи оштрије мјере и веће казне за прекршаје

Уколико предсједница РС Жељка Цвијновић прихвати приједлог Владе РС ускоро би могле бити значајно повећане казне за прекршај неношења маски и рукавица, или изласка у вријеме полицијског часа.
Очекује се и да ће полицији и комуналној полицији бити дата већа овлаштења да контрлишу и кажњавају грађане који се на јавним мјестима не придржавају прописаних мјера, попут ношења заштите опреме и одржавање физичке дистанце.

Како је саопштено из Бироа за односе с јавношћу Владе РС, Вада је упутила предсједници РС Приједлог уредбе са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болест, којим би то било регулисано.

– У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом по питању појаве и ширења вируса ЦОВИД 19, а узимајући у обзир озбиљност ситуације и важност поштивања прописаних мјера са аспекта јавног здравства и заштите здравља становништва, прописује се и нова мјера у вршењу инспекцијског наџора. Прописује се и надлежност вршења наџора Министарству унутрашњих послова и комуналној полицији у дијелу који се односи на кориштење личне заштитне опреме и придржавања заштитних мјера физичке дистанце на јавним површинама. Увећавају се износи новчане казне за учињени прекршај одговорном лицу у правном лицу, предузетницима и физичким лицима – наводи се у саопштењу након сједнице Владе РС.

Не прецизира се колике би могле бити увећане казне. До сада су, за прекршаје попут кршења полицијског часа, или неношења маске и рукавица, на санзи биле новачане казне од 500 до 1.500 КМ.

Agencije/Srpskainfo


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања