Дјецу им нећемо опростити: 21 година од крвавог НАТО злочина у Мурини

Погинули су ученици Основне школе „Петар Дедовић“ Мирослав Кнежевић, Оливера Максимовић и Јулијана Брудар, радник школе Вукић Вулетић, пензионер Манојло Коматина и домаћица Милка Кочановић.

НАТО жртве бомбаровања у Мурину
Троје малишана из Мурина, убијених у НАТО бомбардовању

На данашњи дан, прије тачно 21 годину, разорни пројектили НАТО пакта сручили су се на лимски мост и недужне мјештане варошице Мурино, која се налази на сјеверу Црне Горе.

У НАТО бомбардовању Мурина, једном од најтежих злочина током агресије на СР Југославију, страдало је шест цивила, од чега троје дјеце.

НАТО авијација је без икакве објаве и објашњења са десетак пројектила бомбардовала мост на Лиму у самом центру насеља. Страдали су цивили који ни на који начин нијесу учествовали у ратним дејствима, међу њима двије дјевојчице и један дјечак.

Погинули су ученици Основне школе „Петар Дедовић“ Мирослав КнежевићОливера Максимовић и Јулијана Брудар, радник школе Вукић Вулетић, пензионер Манојло Коматина и домаћица Милка Кочановић.

У нападу су тешко повријеђени Жељко БелановићСветлана Зечевић и Тина Миловић, а лакше Мирко ШошкићДанило ЈокићВаско ЧејовићСлободан Миросављевић и Славко Мирковић.

Мост на Лиму је оштећен, а није било ниједне куће у окружењу која није претрпјела штету. Страдали су и погон текстилне конфекције, стари хотел, мјесна продавница, као и Дом културе.

Извор: Ин4С


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО