Милица Шојић: Купујем се за ситницу

Никада ме нећеш моћи ухватити до краја. Измицаћу ти за сан, за зрак, за моменат у времену. Често ћу ти бити застарела, досадна, одустајаћеш, па ћеш се враћати. Волећеш ме, па ме нећеш волети.

Бићу данас у праву, колико сутра у криву. Зато што ћу се ја од сна до сна мењати, повремено на боље, ту и тамо на горе. И бићу погрешна све док сама не уочим да јесам, неће вредети то што ми ти тада будеш говорио. Али, ако икада.. некада.. пожелиш део овог чудног срца за себе, део неке прошле душе, заглављене у телу моје садашњости, тај део мораш купити. Не кулама, не вилама, не градовима.

Купујем се за ситницу. Не било какву, не прескупу, не гломазну, него себи својствену, посебну. Купићеш ме с мало душе унешене у паковање књиге, с мало љубави саткане у лилихипу са божићним мотивима. Купићеш ме за један Антићев стих, за један Андрићев знак поред пута. И добићеш много, много више од оног делића срца који си хтео.

Милица


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања