Путин: Ми нисмо Спарта, ми не жртвујемо људе

Председник Русије Владимир Путин сматра недопустивим жртвовање људи ради спасења економије у условима ширења вируса короне.

„Кажу да су у древној Спарти болесне особе и осакаћену децу бацали са литице Тајгет. Истина, данас историчари и археолози сматрају да је то само легенда, мит. Међутим, ми знамо да је спартанско друштво заиста било изграђено на чврстим правилима. Међутим, ни то није помогло. Она је на крају изгубила своју државност. Како се каже, историја је учитељица живота“, рекао је Путин на седници по  борбе против ширења короне у регионима Русије.

Председник је подсетио и на причу Џека Лондона „Закон живота“.

„У њој се говори, како је племе напуштало старе особе, када би им постали терет. Деца би им дала мало хране и одлазила, остављајући родитеље да буду храна дивљим зверима, да умру. А стари отац, оставши сам поред ватре, до краја је веровао и надао се да ће синови доћи по њега. Можете ли само да замислите да се тако нешто може десити нашим родитељима, нашим бабама и дедовима као у тој причи? Никад нећу поверовати у то. То није у нашем генетском коду“, закључио је руски председник.

Руски лидер је данас објавио о продужетку нерадних дана у земљи до 11. маја.

Sputnjik


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО