БАЊАЛУКА: Здраве грађане смјестили у карантин с пацијентима зараженим короном.

Држављани Републике Српске, њих шесторо, који су јуче под пратњом полиције допутовали у Бањалуку како би били смјештени у карантин у Средњошколском дому, грешком је пребачено у Студентски центар „Никола Тесла“, међу пацијенте заражене корона вирусом, ексклузивно сазнаје Српскаинфо.

Катастрофалан пропуст довео је до правог рата ријечима унутар надлежних служби, које су одговорност пребацивале једна на другу и на крају покушале да заташкају случај.

Закључак би био да апсолутно нико није одговоран за спорни смјештај, па су, ако је судити према односу надлежних, грађани сами одговорни за оно кроз шта су прошли и тренутно пролазе.

Ћутање надлежних

Званичних саопштења, нити било каквих других информација о овом случају није било.Све се, наравно, води под рубриком “дешава се”, па вјероватно није ни битно, али јавност има право да зна.С друге стране, након упита Српскаинфо, сви су данас били одлично информисани о овом случају, и представници Цивилне заштите и полиција. За очекивати је да ће приче ипак успјети усагласити када све детаље о овом случају објавимо у јавности.

“Нећете ми ваљда сад узети хљеб из уста” – гласио је један од коментара надлежних након нашег позива.

Полицијска пратња

Српскаинфо је дошла до информације да је петоро грађана са граничног прелаза Градишка, те један из Шамца, након уобичајених процедура које, између осталих, подразумијевају преглед здравствено-санитарног инспектора, упућено јуче у јутарњим часовима под полицијском пратњом у карантин у Бањалуку.Пратњу је организовала Полицијска управа Бањалука.

Међутим, по доласку у Бањалуку, умјесто у Средњошколски дом, шесторо грађана одведено је у Студентски центар “Никола Тесла” и ту настаје права катастрофа.

“На улазу није било полицајца који обезбјеђује карантин, а они који су били унутра нису готово ни погледали “госте”. Махнули су им да иду на трећи спрат, гдје наводно нема никога” – објаснио је одлично обавијештени саговорник Српскаинфо.

Но, на трећем спрату итекако је било некога, и то више заражених пацијената, међу које су смјестили и шесторо нових!

Страх од тужби

Када су надлежни схватили грешку, свих шесторо грађана је смјештено у ЈУ Центар “Заштити ме”, и то у изоловане собе.Како би смирили шокиране грађане, службе су им, како је потврђено, послале чак и психијатра!?

Ово је учињено из страха да не дође до евентуалних тужби. Због незапамћених пропуста, након свега је услиједила жестока расправа “одговорних”, а једно од питања било је и како све заташкати да не би доспјело у медије.

(Српскаинфо)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО