ЂОКОВИЋ: Носио сам заставу у Лондону, учините неког другог срећним у Токију

Новак Ђоковић је, без сумње, наш најбољи спортиста, али – на предстојећим Олимпијским играма у Токију неће носити заставу Србије у свечаном дефилеу на отварању највеће светсковине спорта.

То је открио председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић током врло занимљивог интервјуа за „Вечерњи лист“.

Актуелни први човек олимпизма у Србији, упитан је „Да ли је Новак Ђоковић највећи српски спортиста свих времена?“, а потом је уследио одговор који ће се памтити:

  • Никад нико неће бити као он. То мајка не рађа. Осим што је непоновљив спортиста, он је и невероватан човек, започео је Маљковић своју причу.

Њу је наставио уз речи „Ево вам примера“:

  • Понудили смо му да носи нашу заставу на отварању Игара у Токију, на шта је он одговорио: „Председниче, хајде да некога другог учинимо срећним. Ја сам носио заставу у Лондону. Пружимо прилику некоме другом“. И због свега тога ја сам предложио да се београдски Трг Теразије преименује у Трг Новака Ђоковића, но одмах су ме напали јер, као, то не би било у духу правних прописа Републике Србије јер се таква част не може добити за живота. А теразије је турска реч за вагу, истакао је Божидар Маљковић.

Подсетимо, због пандемије новог корона вируса, Олимпијске игре у Токију неће се одржати ове, већ 2021. године.

Блиц/Фото: ЕПА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО