Да, и то је могуће: Погрешно изградили пут, стуб остао на средини траке

Несвакидашњи призор у Тузли: Погрешно изградили пут, стуб остао на средини траке.


Зграда социјалног становања у тузланском насељу Солина не може бити прикључена на систем електричне енергије због проблема који је настао везано за позиционираност електроенергетског објекта, односно стуба Електропривреде БиХ.

Наиме, фотографије на којима се види стуб електричне енергије насред пута у тузланском насељу Солина постале су виралне, а корисници друштвених мрежа коментаришу их на разне начине.

Према неслужбеним информацијама које је Кlix.bа добио у Електродистрибуцији у Тузли, стуб је постављен прије више од 30 година на локацији на којој се тренутно налази, што је поткријепљено и одговарајућом документацијом.

Према првобитној верзији пројекта изградње зграде социјалног становања, протупожарни споредни пут требао је пролазити поред стуба. Али, у међувремену је дошло до одређених одступања те је у радовима на терену споредни пут помјерен за неколико метара, због чега се стуб налази на средини једне траке.

На овај начин сада је угрожен електроенергетски објект, а нарушена је и сигурност грађана.

Измјештање стуба било би могуће тек након што Електропривреда БиХ добије званични захтјев од извођача радова или инвеститора, што је регулисано законом о електричној енергији те опћим условима које је установила Регулаторна комисија за енергију у Федерацији Босне и Херцеговине, а који третирају поступања електродистрибуција.

Такођер, према неслужбеним информацијама које смо добили из Електропривреде Тузле, док се не ријеши питање колизије зграда социјалног становања неће моћи бити прикључена на систем електричне енергије.

Како су навели из Службе за комуналне послове, изградњу и послове мјесних заједница Града Тузле, градња зграде и објеката везаних за вањско уређење око зграде, још увијек су у току и градилиште је ограђено.

Истакли су да извођач радова није требао асфалтирати протупожарни пут дужине од 40 метара, све док Електродистрибуција не измјести високонапонски стуб.

„Радови вањског уређења не могу добити употребну дозволу док се овај проблем не ријеши“, наводи се у саопштењу Службе за комуналне послове, изградњу и послове мјесних заједница Града Тузле.

Иначе, радови на изградњи 34 стамбене јединице у насељу Солина у Тузли у завршној су фази. Ријеч је о ЦЕБ II пројекту „Затварање колективних центара и алтернативних смјештаја пружањем јавних стамбених рјешења“.

Пројекат имплементира Министарство за људска права и избјеглице БиХ путем надлежних ентитетских министарства, а ову локацију је прије неколико дана посјетио и федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић.

Извор: Klix


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО