Мали: Пензионерима по 100 евра од 15. маја, остали ће морати да се изјасне ТЕЛЕФОНОМ

 

Министар финасија Синиша Мали је, образлажући економске мере владе за превазилажење последица епидемије коронавируса, изјавио да ће сви пензионери и примаоци социјалне помоћи аутоматски добити по 100 евра од државе, док ће други грађани морати да се изјасне да ли их желе.

„Ми ћемо у петак на седници Владе усвојити ребаланс буџета који ће укључити све ове економске мере и већ прве недеље маја креће исплата минималаца. Такође усвајамо уредбу о 100 евра сваком грађанину Србије. Свим пензионерима, 1,7 милиона и свима који примају социјалну помоћ ћемо аутоматски уплатити по 100 евра. Почињемо од 15. маја, а онда ћемо преосталим пунолетним грађанима дати могућност да се пријаве да ли желе 100 евра“, рекао је он гостујући на ТВ Пинк.

Министар је додао је да ће се то потврђивати телефоном, јер је претходних дана чуо да многи не желе ту помоћ.

Мали је казао да је Србија у року од 12 дана изашла са мерама подршке нашој привреди, и то са 600,8 милијарди динара, што је половина нашег годишњег буџета.

„Само шест земаља изашло је са таквим великим мерама, само САД, Кина, Француска, Немачка, Велика Британија, можда још нека земља и Србија“ рекао је он.

Он је рекао да се „боримо на два фронта“ – један је борба за економију, а други за животе, и додао да Србија успева на та оба фронта превасходно захваљујући – председнику Србије Александру Вучићу.

/Агенције/


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО