Да ли је куповина покретне болнице од стране Владе РС била стварна потреба или нешто друго?

Под притиском јавности, која негодује због нерационалних одлука и трошења буџетског новца у вријеме кризе, Влада Републике Српске одлучила је да састави „покретну“ болницу у Залужанима код Бањалуке, као неки покретни музејски експонат, представи је грађанима и покуша извести представу за наивне пред телевизијским камерама.

Јасно је и сваком лаику да је куповина покретне болнице у Њемачкој, која је прво требала да кошта 3,6 па је за пар дана мистериозно нарасла на скоро 4,3 милиона марака непотребна, да су многе друге ствари биле приоритетније за помоћ здравственим систему, али очито да је неко имао интерес да умјесто у Вијетнаму она заврши у Републици Српској.

Њемачка је забранила извоз медицинске опреме од почетка кризе са корона вирусом, па је јасно да покретна болница и не спада у медицинску већ војну опрему и да је потпуно сувишна, јер да има неке користи не би напустила Њемачку док се пандемија не оконча.

Да би се бар мало покушала одбранити од жестоких критика и негодовања, јер дуго времена власт се брани ћутањем, у јавности ће се наредних дана исвести представа како је куповина покретне болнице оправдана, па ће она ће бити састављена и изложена у Бањалуци, по мојим сазнањима у насељу Залужанима.

РТРС, АТВ, СРНА и други дворски медији имају задатак да шире хвалоспјеве како се власт тобоже бори за здравље народа, па су са тим циљем у вјетар бачени милиони. Министарство здравља Српске одредиће љекаре, медицинске сестре и особље које ће неко вријеме радити у покретној болници, иако нико не зна ко ће у њој боравити и лијечити се јер болнице на срећу нису претрпане.

Сва политика се свела на популизам, извођење представа у јавности, вођење свакодневне прљаве кампање и промовисање, па изгагање болнице као експоната на ледини никог не изненађује. Једно је сигурно – чим пандемија прође покретна болница ће завршити у неком подруму, купити прашину и вјероватно више никад неће бити састављена, остаће као споменик људској глупости како је неко мастио бркове и пунио џепове у тешко вријеме пандемије, бацајући непотребно 4,3 милиона народних пара из буџета.

http://nebojsavukanovic.info


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања