У мају почиње провјера знања ученика основних школа у Српској

Ученици основних школа у Републици Српској имаће писмена тестирања знања након наставе на даљину, а први у школске клупе вратиће се ученици 9. разреда који ће већ 11. маја имати тестирање из математике.
“Деветацима” ће поред математике провјеравати знање из српског језика, хемије, историје, биологије, енглеског језика, 2. страног језика, физике. Посљедња провјера биће 29. маја када је на распореду географија.

Након ученика завршних разреда на ред долазе и остали ученици од 4. разреда па надаље.

Четврти разреди у периоду од 14. до 28. маја имаће провјере из српског језика, математике и природе и друштва, а пети у истом периоду из српског језика, математике, познавања друштва, те познавање природе.

Остали разреди на распореду су од 12. маја до 4. јуна.

За шесте разреде тестираће знања српског језика, математике, биологије, историје, географије, енглеског и 2. страног језика. За седме разреде провјераваће се знања из српског језика, математике, енглеског језика, 2. страног језика, физике, историје, географије и биологија.

Осми разреди у наведеном термину биће тестирани у српском језику, математици, хемији, физици, историји, географији, биологији, енглеском језику и 2. страном језику.

Ученици од првог до трећег разреда наставници ће закључне оцјене извести на основу задатака које су ученици достављали током наставе на даљину.

Републички педагошки завод доставио је данас свим директорима основних и средњих школа у Републици Српској званични документ о распореду реализације писмених провјера знања за ученике који прате наставу на даљину.

Из Завода су објаснили да све основне школе наставу реализују на основну јединственог распореда часова који прави РПЗ, а емитује се путем јавног сервиса.

За основне школе су познати датуми провјере знања док ће како сазнаје Српскаинфо средњошколци тек добити датуме провјере.

– Директори средњих школа су са друге стране у обавези да направе распореде писмених провјера знања ученика средњих школа, јер средње школе наставу на даљину организују на основу властитих планова на које су добили сагласност – наводи се у документу који је потписао Предраг Дамјановић директор РПЗ.

Српска Инфо

 

 


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања