Руси стигли у Невесиње: Почиње дезинфекција здравствених установа

Тим руских војних медицинских стручњака стигао је данас у Невесиње гдје ће извршити дезинфекцију Дома здравља и Болнице Невесиње.

Руски љекари и представници Министарства здравља и социјалне заштите РС одржали су састанак са руководством невесињских здравствених установа на којем су разговарали о превентивним мјерама и заштити пацијената и зравствених радника у околностима појачаних епидемиолошких ризика. Договорени су и наредни кораци које је потребно предузети у борби против вируса корона.

Rusi 2

Менаџмент невесињских здравствених установа упознао је руске љекаре о протоколима за прихват пацијената, прописаним превентивним мјерама, процедури узимања узорака за тестирање на нови вирус и уопште о стању здравства у Невесињу.

Руски стручњаци ће током дана извршити дезинфекцију  просторија у којима највише бораве пацијенти, као и спољашњих зидова и околине објеката. Њихова су увјеравања да ће тиме бити омогућени сигурнији услови за рад, а пацијентима ће безбједнији боравак.

Rusi 3

У Невесињу су до сада тестиране 63 особе, а присуство заразе вирусом корона утврђено је код 13 лица. Још се очекују резултати 15 тестираних особа.

Радио Невесиње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО