НАПУНИ СВОЈУ ВРЕЋУ СМЕЋА, ТРЕБА ТЕ БИЛЕЋА

Свјетски дан планете Земље обиљежава се 22. априла. Суочавамо се са ситуацијом у којој се ни овакви датуми не могу обиљежити масовним акцијама, али се за чистију и љепшу Билећу морамо потрудити.

Општина Билећа покренула је акцију „НАПУНИ СВОЈУ ВРЕЋУ СМЕЋА, ТРЕБА ТЕ БИЛЕЋА“. Акција ће бити реализована у четвртак (23. априла) у термину од 10:00 до 19:00 часова.
„Позивамо ученике, родитеље, чланове разних организација, све становнике Билеће да се прикључе акцији. У свом насељу, у парковима, двориштима, у окружењу јавних установа, на јавним површинама … напуните једну врећу смећа. Циљ нам је заједнички, а то је љепша и чистија Билећа“, кажу организатори акције.
Из општине Билећа поручују да нису дозвољена окупљања већих група и да свако самостално спроведе акцију. Вреће можете узети у самосталној трговачкој радњи „Вујаш“.

Међународни Дан планете Земље обиљежава се широм свијета различитим манифестацијама са циљем скретања пажње грађана на значај очувања природе и спрјечавања негативних посљедица по животну средину. Први дан планете земље одржан 22. априла 1970. године. Циљ обиљежавања Дана планете Земље јесте упозорење на опасности које пријете животу на Земљи, екосистемима и урбаним зонама, усљед развоја индустрије, повећане потрошње енергије, глобалног загријавања и климатских промјена.

Извор: Радио Билећа


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

2 thoughts on “НАПУНИ СВОЈУ ВРЕЋУ СМЕЋА, ТРЕБА ТЕ БИЛЕЋА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО