Ђоковић: Нисам стручњак за вакцине, али желим да бирам најбоље за себе

(Фото EPA/FILIP SINGER)

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић огласио се саопштењем које је послао Њујорк Тајмсу поводом изјава о вакцини против коронавируса.

Ђоковић је пре два дана изјавио да је против вакцинисања, а његова изјава изазвала је пажњу и српске и светске јавности.

„Нисам стручњак, али желим да имам опцију да изаберем шта је најбоље за моје тело. Наставићу да истражујем на ову тему, јер је важна и утицаће на све нас”, рекао је Ђоковић у саопштењу које је његов тим доставио листу, преноси Танјуг.

„Да будем искрен, мало сам збуњен, као и остатак света. Упркос томе што имам приступ информацијама, у недоумици сам шта је најбоље учинити у овој ситуацији”, поручио је Ђоковић.

Најбољи тенисер света казао је пре два дана да постоји одређена врста цензуре када су у питању информације о коронавирусу и истакао да је кључно развијати имунитет.

„Мислим да су људи уплашени и збуњени, а не видим да се прича о томе како човек може себе да ојача, да ојача имунитет, да редуцира могућност да се зарази. Ставили су карантин да смањиш те могућности, али имунитет је ту да се бориш и са осталим заразама”, рекао је Ђоковић.

Он је изнео и мишљење о вакцинацији.

„Ја први нисам за вакцине, нећу да се вакцинишем. Ако то буде обавезно, мораћу да размислим. Сада стојим иза тога, али да ли ће се то променити, ако значи да ли ћу да путујем. Нису велике шансе да се тенис настави у августу или септембру, за шта су мале шансе. Која ће то бити вакцина када је још нема”, рекао је Ђоковић.

На његов став о вакцинацији, реаговао је епидемиолог Предраг Кон, члан стручног тима Владе Србије за борбу против коронавируса, који је на свом Фејсбук налогу написао: „Као један од највернијих Ђоковићевих навијача, волео бих да сам имао прилике да му приближим значај и огроман допринос имунизација за здравље становништва. Сада је касно, створио је погрешна уверења и ту више нема помоћи. Мајсторе, желим ти све најбоље. Покушај убудуће да избегаваш директне одговоре на питање у вези са вакцинацијом, јер имаш огроман утицај”.

Тањуг/Политика


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО