Чобанин кажњен због чувања оваца у вријеме полицијског часа

КРАГУЈЕВАЦ – Чобанин Милорад Дуковић (42) из села Бошњане код Раче, који је чувао овце у близини своје куће у време полицијског часа, кажњен је са 50.000 динара. Како је наведено у одлуци Прекршајног суда у Крагујевцу, Милорада су службеници Полицијске станице у Рачи затекли 17. априла око 18 часова у атару непосредно поред сеоског гробља односно на око 400 метара ван његовог породичног домаћинства, пренела је Бета.

Он је признао да је прекршио забрану кретања јер је, како је рекао, морао да чува овце, пошто нема довољно сена, па је зато био у атару код гробља.

Иначе, мештани села Бошњане су у петак обавестили неке медије да су приметили присуство полиције у близини сеоског гробља као и да је једно време пут ка том гробљу био блокиран.

Онима који станују у близини гробља, како су рекли, није било дозвољено да изађу из кућа.

Због тога су били узнемирени, а нарочито када је примећено да је једна свежа хумка на гробљу „прекопавана”.

Пошто није било званичног обавештења, прочуло се да је на гробљу била извршена једна ексхумација, те су с тим и „повезали” присуство полиције и возила комуналног предузећа код гробља.

Наиме, на сеоском гробљу сахрањен је штићеник Дома за збрињавање одраслих „Мале пчелице” у Крагујевцу који је недавно преминуо у тој установи, па мештани претпостављају да је рађена обдукција наводно због сумње на коронавирус.

Иначе, у Заводу „Мале пчелице” Бети је потврђено да је њихов корисник из села Бошњане недавно преминуо, али не због ковида-19.

Извор: Политика


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО