Провокација на Васкрс: Суботичан окачио хрватску заставу и пуштао Томпсонове пјесме

Док је у Србији у току најдужи полицијски час, у Суботици је ухапшен 51-годишњи И.М, под сумњом да је учинио кривично дело изазивања националне и верске мржње и нетрпељивости.

„Сумњичи се да је на тераси свог стана у Суботици истакнуо заставу Републике Хрватске и с разгласа пуштао националистичке песме Марка Перковића Томпсона, што је узнемирило грађане“, саопштила је суботичка полиција.


Осумњиченом И. М. је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз казнену пријаву након тога бити приведен у Више јавно тужилаштво.

Како јавља Suboticа.com, инцидент се догодио у згради у насељу Прозивка, а полиција је брзо уклонила заставу и ухапсила 51-годишњака.

Неки од коментара на друштвеним мрежама су били како је у питању чиста провокација, на овај многима свети дан, затим да је то класичан пример да један глупи потез појединца може да поруши мостове добрих међунационалних односа какви се од давнина негују у Суботици, где је мултиетичност најизраженија, а суживот за пример.

Док је било многих који су били гневни, дубоко повређени и увређени овим гестом, било је и оних који су смиривали ситуацију, истичући да непромишљен потез једне особе не би смео да утиче на огорченост према нашим комшијама Хрватима, или било којим другим националностима.

С обзиром да је у току полицијски час вероватно је Суботичанин рачунао да ће његова провокација дуго трајати, међутим брзом реакцијом полиције застава је уклоњена, а против особе која је провоцирала своје комшије поднета је кривична пријава за изазивање националне, расне верске мржње и нетрпељивости.

Како неслужбено дознају, он иза себе има историјат инцидентних ситуација које имају везе и с националистичким испадима, а од раније је познат полицији по више основа.

Извор: http://Subotica.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО