Ђоковић о коронавирусу: Нисам присталица вакцинације

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић оценио је данас да постоји одређена врста цензуре када су у питању информације о коронавирусу и истакао да је кључно развијати имунитет.

„Постоји одређена цензура медицинских стручњака који говоре о решењима које се не уклапају са решењима која се уклапају са званичном медицином. Волео бих да постоји више дебата, разлика у мишљењу. Ми нисмо из те струке, па не можемо о томе да причамо. Ја бих волео да се више прича о имунитету”, рекао је Ђоковић.

Он је то рекао у „лајву” на Фејсбуку, у којем је прво говорио Марко Пантелић, који се излечио од вируса, а учествовали су и Виктор Троицки, Јанко Типсаревић, Ненад Зимоњић, Филип Крајиновић, Александар Атанасијевић и Душан Борковић.

„Постоји опасност да се човек зарази, колико год да је потребно бити у карантину, то ћемо испоштовати, али…”, рекао је Ђоковић.

„Мислим да су људи уплашени и збуњени, а не видим да се прича о томе како човек може себе да ојача, да ојача имунитет, да редуцира могућност да се зарази. Ставили су карантин да смањиш те могућности, али имунитет је ту да се бориш и са осталим заразама”, рекао је Ђоковић, јавља Танјуг.

Додао је да ће тенисери први морати да путују када све прође и да ће то бити изазов број један због толике панике која се шири оволико месеци.

„Сматрам да ће то бити дубоко утиснуто у подсвест човека, па ће људи имати страх да се приближе другима. Када се неко накашље, свашта ће нам пролазити кроз главу. Колико ће се ствари променити не знам, али главна препрека за човека ће бити путовање. Прича се о обавезној вакцинацији за 18 месеци… Да ли има других решења или је то једино. Има ту милион ствари, па мислим да ће ово и те како утицати на све спортове”, рекао је Ђоковић.

Он је изнео и мишљење о вакцинацији.

„Ја први нисам за вакцине, нећу да се вакцинишем. Ако то буде обавезно, мораћу да размислим. Сада стојим иза тога, али да ли ће се то променити, ако значи да ли ћу да путујем. Нису велике шансе да се тенис настави у августу или септембру, за шта су мале шансе. Која ће то бити вакцина када је још нема. Званично ће сезона кренути када сви буду сигурно 100 посто да људи могу да дозволе, када буду људи безбедни, а то ће потрајати. Биће регионалних ‘прајз мани’ турнира, а мислим да ће тако бити у тенису”, рекао је Ђоковић.

Политика


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО