Сахрана доктора Лазића, Српска одаје посљедњу почаст чувеном хирургу

НИШ – Чувени српски хирург Миодраг Лазић, који је преминуо од посљедица вируса корона, биће сахрањен данас на Новом гробљу „Бубањ“ у Нишу, а у то вријеме ће ватрогасно-спасилачке јединице у Републици Српској укључити сирене и одати почаст овом хуманисти.

Опело ће бити служено у 13.30 часова, а сахрана ће бити обављена у 14.00 часова.

Доктор Лазић преминуо је 14. априла у Нишу од посљедица вируса корона. Вијест о његовој смрти дочекана је са великим жаљењем у Србији, Републици Српској и свуда гдје живе Срби, јер је живот несебично посветио свом народу.

За вријеме ратова деведесетих година прошлог вијека спасавао је животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској.

За све што је тада учинио као ратни хирург-добровољац Орденом Светог Саве одликовао га је тадашњи српски патријарх Павле.

Као хирург је учествовао у пробоју коридора у јуну 1992. године, радио је у ратној болници „Коран“ на Палама, један је од оснивача ратне болнице „Жица“ у Блажују на првој линији фронта код Сарајева гђе је током 40 мјесеци, као једини хирург на подручју тадашњег Српског Сарајева, обавио више од 3.500 операција.

Његова посљедња жеља је била да га испрате уз звуке „Марша на Дрини“. Због тога је ова композиција протеклих дана одјекивала од Источног Сарајева до Ниша.

Изразе саучешћа породици Лазић упутили су највиши званичници Србије и Српске, као и бројни поштоваоци доктора Лазе, како ће остати упамћен у народу.

Борачка организација „Илиџански борац“ позвала је све грађане Источног Сарајева да у вријеме сахране чувеног српског хирурга доктора Миодрага Лазића са својих балкона и прозора, пљеском уз „Марш на Дрину“, одају посљедњу почаст овом великом јунаку.

„Илиџа памти своје јунаке“, поручили су из Борачке организације „Илиџански борац“.

Предсједник Ватрогасног савеза Републике Српске Горан Стојаковић позвао је чланице Савеза, ватрогасно-спасилачке јединице, да данас у вријеме сахране доктора Лазића укључе ватрогасне сирене и на тај начин одају почаст овом хуманисти.

Територијална ватрогасна јединица Добој данас ће оглашавањем сирена у 14.00 часова одати последњи поздрав преминулом доктору Миодрагу Лазићу, рекао је Срни старјешина добојских ватрогасаца Милош Радоњић.

Он је навео да ће сирене на ватрогасним возилима бити укључене у трајању од 30 секунди.

СРНА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО