Др Кон открио које су то нове „ублажене“ мјере послије Васкрса

У наредном периоду очекујемо смањење активности вируса – рекао је др Предраг Кон у укључењу уживо на ТВ Прва, где је до детаља открио тачно како ће бити смањене мере које су до сада на снази.

„Јако је битно да укидање мера не доведе до поновног буђења вируса и новог таласа. С друге стране и даље треба да постоје препоруке, велико је питање колико ће се оне поштовати. Пратићемо ситуацију, свуда се у свету људи слажу око тога да је јако важно поступно скидати мере и враћати се у живот. Ми смо свесни да нам колективни имунитет није равномерно распоређен и да о томе морамо да размишљамо у блиској будућности“, рекао је др Кон.

Код нас постоје мере које се не примењују у осталим деловима света, ми кажемо да смо заштитили наше старије, мерама које смо предузели. Чим се отвори викенд, како указује, сви ће потрчати напоље јер желе да се друже, преносе „Новости“.

„После Ускрса ће пензионери моћи да изађу неколико пута дневно. Оно што знамо је да једномесечна затвореност може да утиче на њих, они су први који морају да добију могућност да се прошетају. То ће бити током полицијског часа, у пречнику од 600 метара, до 300 метара од куће. Пола сата је планирано три пута недељно, а да ли ће бити нешто више од тога, зависи од договора кризног штаба“, навео је др Кон.


Извор: Спутник


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО