Додик: Нећемо олако укидати ванредно стање

Нећемо олако укидати ванредно стање, као што га нисмо олако ни увели – поручио је данас српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик.

Он је за РТРС рекао да ће Република Српска веома добро размислити када буде укидала ванредно стање, јер је оно потребно да би у условима пандемије мјере које се спроводе биле ефикасне. Додик подсјећа да ниједна од уведених мјера није била злоупотребљена.

„Али је чињеница да СДС и ПДП нису гласали за ванредно стање из неких својих разлога, чињеница је да су рецимо Бошњаци блокирали, па су након седам дана то подржали, зато што су их притисли странци да не праве будалаштину јер су и у многим земљама уведене мјере ванредног стања. Нисмо ми овдје острво које је издвојено, па ми измишљамо шта ћемо радити“, изјавио је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ.

Српски члан Предсједништва је такође истакао да опозиција у овој ситуацији нема конкретне приједлоге – него га критикује када оде у Србију да обезбиједи донације за Републику Српску. Или када запослени у здравству добију по 1.000 КМ једнократне помоћи.

„Погоди човјека, вјерујем и медицинске раднике који чују од Шаровића који каже да то није било потребно и да је то рекламирање. Невјероватно. А ми смо их звали из опозиције, да сједну са нама и доносе те одлуке. А никада нису реаговали, а ја сам их јавно звао, неколико пута“, додаје Додик.

Додик је нагласио да Српска у борби против ковида-19 није могла да рачуна ни на институције БиХ, јер су оне најчешће биле против ње – што се могло видјети приликом допремања помоћи из Мађарске.

„Босна и Херцеговина се потпуно нама показала сувишном. Ми овдје никакве користи нисмо имали. Када смо тражили да се уведу карантини, они су каснили 15 дана у Федерацији, пропуштали људе. Када смо уводили ванредно стање, њихови људи су то блокирали пуних 7-8 дана, онемогућили нас да ефикасно дјелујемо, да ефикасно радимо. Када добијате међународну помоћ, онда се морате цјенкати о томе“, каже он.

Додик је додао да је БиХ окупирана земља, држава „на зор“ која не може да функционише, јер нема заједничког ткива унутра, а да је колико-толико у једном комаду држе добро плаћени страни амбасадори. Ипак, поручује да свима у Федерацији БиХ жели све најбоље, и да их мимоиђе корона вирус, али подсјећа да је његова одговорност Република Српска.

(АТВ)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО