Шербеџија: Када се чаша прелије, бојим се немилих сцена на улицама градова

Глумац Раде Шербеџија оценио је да су криминал и корупција преплавиле „наше новонастале државице“ и да то више никаква власт не може спречити.


„Каријеристи напредују и тове се као паразити над остацима опљачкане земље, задовољавајући се мрвицама са столова богатих новобогаташа, а маса је потпуно препуштена безнађу и анархији. Та маса предвођена слабашном опозицијом исцрпљује се у доконим потезима, шетњама и акцијама. Али када се чаша прелије, бојим се да може доћи до немилих сцена на улицама наших градова“, рекао је Шербеџија за нови број недељника НИН.

Он је додао да све зависи од тога колико дуго ће да траје народно слепило.

„Ми већ увелико живимо живот Орвелове ‘1984’ и Хакслијевог ‘Врлог новог света’. Зар не постоје у нас ‘Велика браћа’ која све виде, све слушају и све знају. Ми смо већ дуго заробљеници у нашим малим сигурним кавезима, у којима нас хране мрвицама за преживљавање, а појмови слободе, демократије и равноправности одавно су непознанице у нашим животима и пука утеха за безазлене душе“, рекао је он.

Шербеџија је оценио да природа узима ствари у своје руке и брани се од људске цивилизације која систематски уништава планету.

„И одједном пред њезиним свирепим претњама сви постајемо исти. Ништа ти не помаже што си енормно богат када је и најбогатији и најсиромашнији човек на овоме свету једнак кандидат смрти“, рекао је он.

Глумац је додао да државе настале након распада Југославије, следе политике великих империјалистичких сила и исто се тако наоружавају и продају оружје, запостављајући све друге виталне друштвене потребе, од економије до културе.

Цијели интервју прочитајте у шрампаном издању недељника НИН


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО